Tabletele cu internet cumpărate de ISJ Vaslui, livrate de Orange România

0
1357

• Cel târziu până la jumătatea lui decembrie, Orange România va livra la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui cele 1.258 de tablete conectate la internet cumpărate de instituție pentru elevii defavorizați din județ.

În urmă cu câteva zile, comisia constituită la nivelul ISJ Vaslui a desemnat câștigătorul licitației lansate la începutul lui octombrie pentru „achiziționarea de dispozitive electronice tip tabletă cu conexiune la internet pentru doi ani”, în valoare de 1.021.571,48 lei fără TVA (1.215.670,06 lei cu TVA). În total, au fost depuse și evaluate trei oferte valabile din partea firmelor Union Co din Cluj-Napoca, Orange România din București și Elsaco Solutions din Botoșani. În urma evaluării calificării și din punct de vedere tehnic și financiar, oferta făcută de Orange România a fost declarată câștigătoare.

Potrivit reprezentanților ISJ Vaslui, celelalte două firme înscrise la licitație au termen până pe data de 27 noiembrie să depună o eventuală contestație, însă aceștia speră că nu va fi cazul. În acest fel, contractul de atribuire va putea fi semnat cu Orange până la finele lunii, urmând ca, în termen de 15 zile calendaristice, furnizorul să livreze la sediul Inspectoratului Școlar cele 1.258 de tablete pentru uz școlar, cu abonamente lunare de acces la internet pentru 24 de luni.

Oficialii ISJ Vaslui spun că încă nu se știe în ce localități din județ vor fi distribuite echipamentele IT, ci doar că acestea vor ajunge la copiii sărmani care nu dețin tablete, laptop-uri sau calculatoare pentru a putea participa la cursurile școlare online. Evident, o condiție esențială pentru desemnarea câștigătorului a fost ca serviciile de furnizare de date mobile să aibă acoperire în toate localitățile din județ, astfel încât elevii din ciclurile primar și gimnazial care le vor primi să le și poată folosi la orele de curs.

„Tabletele pentru uz școlar, cu acces la internet, vor acoperi necesitățile elevilor din unitățile de învățământ primar și gimnazial din județul Vaslui, pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a serviciului public de educație. Echipamentele IT mobile de tip tablete vor fi noi și vor fi livrate cu SIM-uri de date mobile, huse de protecție, încărcătoare, cabluri și orice alte accesorii necesare funcționării. Abonamentele lunare de trafic de date mobile se vor activa de către furnizor la solicitarea autorității contractante, odată cu recepția echipamentelor IT mobile de tip tablete și vor rămâne active pe o perioadă de 24 de luni. Tabletele pentru uz școlar vor fi livrate și puse în funcțiune la sediul autorității contractante, prin grija și pe cheltuiala furnizorului, în maximum 15 zile de la semnarea contractului de achiziție. Valoarea totală ofertată pentru tabletele pentru uz școlar, cu acces la internet pe o perioadă de 24 luni, care fac obiectul contractului de achiziție, va include: • costurile tabletelor pentru uz școlar, însoțite, fiecare, de: SIM de date mobile, husă de protecție, încărcător, cablu și orice alte accesorii necesare funcționării; • costurile abonamentelor lunare de acces la internet (trafic de date mobile), pe o perioadă de 24 de luni; • costurile transportului, asigurării și livrării tabletelor pentru uz școlar la sediul autorității contractante; • asigurarea condițiilor de garanție și mentenanța corectivă a tabletelor pentru uz școlar, pe o perioadă de minimum 24 de luni”, sunt câteva din condițiile prevăzute în caietul de sarcini atașat la anunțul licitației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.