Ședință de CJ sau cum să batem online apa-n piuă

• Mai bine de două ore au bătut apa-n piuă consilierii județeni, ieri dimineață, în cadrul unei ședințe extraordinare menite, potrivit PNL, să o corecteze pe precedenta, în care au reproșat conducerii că nu le fuseseră validați trei consilieri. De aceea, au considerat că alegerea comisiilor de specialitate și a vicepreședinților a fost „ilegală” și au depus „plângeri prealabile”. Ieri, și-au susținut plângerile, însă, când a fost vorba despre alegerea comisiilor, au votat!

„Am ajuns să nu mai pot răbda această lungire inutilă a discuțiilor”, a „explodat”, spre finalul ședinței extraordinare de ieri dimineață, Cristina Tiron (PSD), care, pentru că ședința s-a desfășurat online, era în timpul serviciului. „Vă rog să fiți mai conciși. Eu sunt la serviciu și nu am timp să-mi termin treaba. La ora 13 trebuie să plec, și e 12.10”, a spus cu amărăciune hușeanca, care trebuia să se deplaseze spre ședința ordinară a CJ, programată pentru ora 16.00, la Vaslui.

Pe de altă parte, liberalii Gheorghe Vezeteu și Liviu Iacob au fost, ieri, într-o formă de zile mari. Deși erau convinși că plângerile depuse pentru revocarea hotărârilor din ședința extraordinară precedentă vor fi respinse de majoritatea PSD – Pro România, au insistat să demonstreze, iar și iar, cu aceleași argumente, că au dreptate. Pentru ca, în final, să rămână cum deja s-a stabilit: vor merge în instanță. Cu toate acestea, au votat proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților lor în comisiile de specialitate.

Pe scurt – pentru că se poate și așa! -, pentru că nu aveau trei consilieri validați, grupul PNL a protestat și a părăsit sala în ședința de pe 27 octombrie, deoarece convocarea nu ar fi fost legală. Proiectele de hotărâre au trecut însă prin votul majorității PSD – Pro România. Ulterior, liberalii au făcut „plângere prealabilă”, cerând revocarea hotărârilor.

Acum, după ce cei trei au depus jurământul în biroul președintelui Dumitru Buzatu, prin vocea lui Liviu Iacob, liberalii au cerut din nou desființarea hotărârilor precedente. Motivația nu a fost că nu ar fi primit destule locuri în comisii, nici că nu ar fi fost de acord cu vicepreședinții aleși, ci doar ca să demonstreze că au avut dreptate. Degeaba au argumentat vicepreședintele Dan Marian și președintele Buzatu că le este asigurată ponderea în comisii. Degeaba s-a străduit să arate vicepreședintele Ciprian Trifan că singurul lucru care trebuie respectat este configurația politică. Liberalii au ținut morțiș să spună, iar și iar, că în ședința precedentă au avut dreptate. „Nu este cazul ca noi să completăm acele comisii, ci să reveniți cu o nouă hotărâre”, a tot insistat Veziteu. „Nu cred că trebuie să facem o hotărâre și să avem mari discuții ca să înțelegem că, dacă într-o comisie sunt nouă locuri, majorității îi revin cinci locuri, iar patru revin minorității”, a forțat Buzatu o concluzie.

La final, surpriză a la PNL: au votat proiectul de hotărâre care completa hotărârea de data trecută (cea „ilegală”, potrivit lor). Deci, prin votul de ieri, au girat hotărârea pe care o consideră ilegală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.