Impozitele bârlădenilor pe anul 2021 nu vor fi majorate!

0
426

• Chiar dacă, în alte localități, impozitele locale pe anul viitor ar putea fi majorate cu câteva procente, la Bârlad vor rămâne la același nivel cu cele din 2018, 2019 și 2020. Va exista, totuși, o oarecare creștere la impozitele pe clădiri, terenuri și autoturisme, dar se datorează aplicării din ianuarie 2021 a unei modificări la Codul Fiscal aflat în vigoare din 2016.

Pentru al cincilea an consecutiv, municipalitatea bârlădeană cere părerea contribuabililor în legătură cu eventualele majorări de taxe și impozite locale pentru anul 2021. În acest sens, vineri, 13 noiembrie, a fost pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale, urmând ca varianta finală, conținând eventuale recomandări din partea populației, să fie aprobată prin Consiliu Local în cursul lunii decembrie. Însă, așa cum reiese din documentul ce cuprinde câteva zeci de file, pentru anul 2021 nu sunt propuse majorări ale impozitelor pe terenuri, locuințe și autoturisme.

Trebuie menționat însă că cele trei categorii de impozite vor crește față de anul 2020 cu câțiva lei, câteva zeci de lei sau chiar cu mai mult de o sută de lei, însă nu la inițiativa autorităților locale, ci din cauză că, din ianuarie, va intra în vigoare o prevedere nouă din Codul Fiscal (Legea nr. 227/2015), așa că nivelurile impozitelor vor fi indexate. De altfel, această indexare prevăzută în art. 491 din Codul Fiscal va fi aplicată și în cazul majorității taxelor speciale în vigoare în prezent în Bârlad.

Spre deosebire de anul trecut, când au fost introduse mai multe taxe speciale, prin care cetățenii erau obligați să achite sume cuprinse între 12 – 600 lei, precum și abonamente noi pentru folosirea terenurilor de tenis cu suprafața de joc acoperită cu zgură (400 – 1.000 lei), pentru anul 2021 nu au fost prevăzute noi taxe speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.