Iluminatul festiv al Bârladului va fi aprins de Ziua Națională

0
1939

• Bârladul nu va avea târg de Crăciun, dar autoritățile locale au decis să păstreze tradiția iluminatului festiv, astfel încât, în ciuda pandemiei de COVID-19, localnicii să se bucure măcar de instalațiile multicolore de prin oraș.

Pentru a se evita aglomerațiile de oameni în această perioadă epidemiologică diferită de tot ce am trăit până acum, autoritățile locale bârlădene au decis ca, în acest an, să nu amenajeze nici patinoarul artificial cu care localnicii s-au obișnuit de câțiva ani și nici tradiționalul târg de Crăciun. Cu atât mai mult cu cât riscul transmiterii virusului SARS-CoV-2 la cozile ce s-ar fi format la căsuțele cu gustări și băuturi calde sau la închirierea de patine este foarte mare.

Totuși, pentru că nimeni nu știe când va lua sfârșit această pandemie de coronavirus și când se va putea întoarce lumea la o viață cât de cât obișnuită, dar și pentru a le aduce oamenilor o mică bucurie în luna cadourilor, municipalitatea bârlădeană a decis să păstreze măcar tradiția iluminatului festiv de sărbătorile de iarnă. Astfel, instalațiile au început să fie montate prin oraș de angajații SC CUP SA Bârlad, ce se ocupă de serviciul de iluminat public din oraș, încă din septembrie. Și asta deoarece zona de acoperit cu beculețe multicolore este foarte mare, iar numărul angajaților SC CUP SA este relativ mic. Așa că s-a început devreme montarea ornamentelor luminoase pentru a fi siguri că, pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, toate sunt instalate și pregătite să fie aprinse.

Acestea vor lumina tot Bulevardul Republicii, de la intrarea de Sud până la intrarea de Nord a orașului, Bulevardul Primăverii, de la Cerbul de Aur până la Gară, dar și numeroase alte străzi din oraș. Așa cum s-a întâmplat și în ultimii doi ani, instalațiile electrice multicolore vor lumina și străzile Colonel Simionescu Sava, Popa Șapcă, Mihai Viteazu, Dragoș Vodă, Nicolae Bălcescu, Bulevardul Epureanu, Marcel Guguianu, Vasile Pârvan și 1 Decembrie.

Potrivit reprezentanților primăriei, iluminatul festiv va fi aprins fie de Sfântul Andrei, fie pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Până atunci însă, pe 20 noiembrie, un bârlădean de bine va dona bradul de Crăciun ce va fi amplasat în locul fântânii arteziene în formă de păpădie din fața primăriei. Ulterior, pomul va fi împodobit cu aceleași instalații luminoase și ornamentale pe care le știm de ani de zile, urmând să fie aprinse fie tot de Ziua Națională, fie de Sfântul Nicolae, sărbătorit pe 6 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.