Ghinionul unuia, norocul altuia: Sorin Braniște revine în CJ

0
515

• Sorin Braniște, candidat pe listele ALDE la alegerile locale, va reveni în Consiliul Județean Vaslui, în urma demisiei de onoare a colegului său de partid, Cristian Turcu. Însă luna decembrie ar putea aduce și alte modificări în structura Consiliului Județean Vaslui, pentru că unii consilieri ar putea ajunge în Parlamentul României, în urma alegerilor parlamentare.

Reprezentant și fost președinte al Organizației județene Vaslui a ALDE, Sorin Braniște va redeveni consilier județean, chiar dacă poziția sa pe listele de candidați a respectivului partid, poziția a IV-a, nu i-a permis accederea directă în acest for. Vestea a fost anunțată de vicepreședintele Dan Marian pe pagina sa de socializare, care a postat recent următorul mesaj: „Salut intrarea în rândul consilierilor județeni a colegului nostru dl. Sorin Braniște și îi doresc mult succes în activitate. Validarea sa are loc urmare a demisiei înaintate de dl. Cristi Turcu din funcția de consilier județean și din cea de consilier personal”.

Validarea lui Sorin Braniște ar putea fi făcută de către instanțe cât de curând, urmând ca acesta să depună jurământul și să-și preia funcția de consilier județean la proxima ședință.

Trabuie spus că, la fel ca în cazul consiliilor locale, componența consiliului județean poate fi în permanentă mișcare. Asta pentru că orice consilier își poate pierde această calitate atât prin plecarea de la partidul pe ale cărui liste a fost ales, cât și prin pierderea sprijinului politic, dacă organizația din care face parte condsideră necesar acest lucru. Alte motive de demisie din aceste foruri legislative locale sau județene îl reprezintă, pe lângă motive personale ori de sănătate, și posibile incompatibilități cu funcția deținută, dar și accederea în alte funcții superioare. De aceea, de exemplu, în luna decembrie, ar putea avea loc noi modificări în componența CJ Vaslui, atât Eduard Popica, de la PSD, cât și liberalul Gheorge Veziteu având șanse să ajungă în Parlamentul României, în urma alegerilor de pe 6 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.