Fetele, așteptate să vină la echipele de rugby din Bârlad

0
875

Fetele din ciclul primar, gimnazial și liceal, din Bârlad, sunt invitate să se legitimeze la secția Rugby a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, pentru a juca în echipele de mini-rugby și juniori. Pentru a-l face să sune mai atrăgător, antrenorii au intitulat proiectul „Rugby cu cravată” și le așteaptă pe copilele și adolescentele dornice să facă sport în aer liber pentru a se bucura de beneficiile aduse de educația fizică.

„De unde conceptul «Rugby cu cravată»? Acesta a apărut de la nevoia de sport și educație, a întregii societăți! Unde altundeva decât pe terenul de rugby? Rugby-ul îmbină perfect educația și starea de bine prin mișcare! Valorile jocului de rugby fac ca acest sport să fie catalogat drept un sport nobil în întreaga lume. Foarte multe școli private din străinătate, folosind conceptul de «Educație prin Rugby», s-au dezvoltat nemaipomenit de bine! Starea de bine prin mișcare este și ea foarte bine exploatată practicând rugby-ul. Datorita faptului că este cel mai complex sport din punct de vedere fizic dar și intelectual, specialiștii din domeniul sănătății recomandă practicarea rugby-ului la orice vârstă și de către orice categorie socială. Ce mai aștepți? Vino la rugby!”, este invitația lansată de antrenorii sportului cu balonul oval din cadrul CSS Bârlad.

Astfel, fetele sunt așteptate la baza sportivă a CSS Bârlad în fiecare sâmbătă, începând cu ora 08.30, până acum arătându-se interesate mai multe adolescente. Acestea vor fi instruite de antrenorul Florin Ibănescu, cel care pregătește și echipele de băieți din categoriile U8, U10, U12 și U14. Băieții din aceste categorii se antrenează în timpul săptămânii, respectiv marți și joi (echipa U12 – ora 08.00 și echipele U8 și U10 – ora 16.00) și miercuri și vineri (echipa U14 – ora 08.00).

„În vederea încurajării și sprijinirii copiilor în practicarea sportului de performanță, Ministerul Tineretului și Sportului va acorda vouchere în valoare de 300 lei (exclusiv pentru achiziția de echipamente sportive) tuturor copiilor născuți în perioada 01.01.2005 – 31.12.2014 și care se legitimează pentru prima oară în cadrul unui club sportiv după data de 4 septembrie. Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți la Clubul Sportiv Școlar Bârlad!”, este îndemnul antrenorilor bârlădeni adresat copiilor din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.