Bârladul, un oraș tot mai verde

0
2182

• Operațiunea de „înverzire” a Bârladului, începută încă din toamna lui 2016 și continuată în fiecare primăvară și toamnă de atunci, a debutat și în acest sezon. Prin extinderea și reamenajarea spațiilor verzi din oraș, precum și prin plantarea în zonele dintre blocuri și pe trotuarele străzilor modernizate recent au fost sădiți sute de puieți de mesteacăn, tei și păr docorativ.

Reprezentanții Primăriei Bârlad au anunțat că, în aceste zile, campania de plantări de toamnă este în plină desfășurare. Spațiile verzi au fost extinse și reamenajate, iar în zonele dintre blocuri și pe trotuarele străzilor modernizate recent au fost plantați sute de mesteceni, tei și peri docorativi. Astfel, și în acest an, orașul și-a îmbogățit zestrea verde cu încă 350 de arbori, peste 3.000 de butași de trandafiri și peste 2.000 de fire de puieți de gard viu, echivalentul a cel puțin o jumătate de hectar de pădure.

„Principalele zone unde s-au făcut plantări de toamnă sunt cartierul Complex Școlar, în zona perdelei de protecție pe care am amenajat-o acum doi ani, dar și pe străzile modernizate recent, cum ar fi Cerbului, Lirei, Marin Lucian sau Primăverii. Evident, am intervenit și în zona parcărilor recent amenajate, unde s-au plantat puieți de gard viu și aliniamente de arbori pentru umbrire. Am continuat și plantările la Prodana și am început pe Bulevardul Republicii, tronsoanele Crolux – Spital și Bibliotecă – Cerbul de aur, unde vom reamenaja și regândi spațiile verzi. Pentru că, așa cum am mai spus, ținem foarte mult la spațiile verzi ale orașului, pentru fiecare copac ce se va usca din cauze naturale sau pe care vom fi nevoiți să îl sacrificăm din motive bine întemeiate vom planta zeci, în loc. Ne gândim serios la sănătatea noastră și a copiilor noștri, mai ales că ne-am asumat un obiectiv clar: reducerea cât mai mult a gradului de poluare a localității”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Numai în ultimii trei ani și jumătate, în total, în Bârlad s-au plantat peste 2.000 de puieți din diferite specii, un record pentru oraș, într-un timp atât de scurt. Întrucât, în unele zone în care s-au făcut plantări de toamnă, au apărut cazuri – așa cum s-a mai întâmplat – în care unele persoane certate cu bunul simț au rupt puieții, edilul șef face apel la populație să sesizeze orice viitoare fapte similare, pentru a putea fi luate măsurile care se impun. Totodată, localnicii sunt rugați să păstreze intact spațiul verde al municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.