Bârlădencele Dana Trică și Amalia Puflea, cinci medalii la Campionatul Național Open de Gimnastică

0
2490

• Bârlădencele Daniela Trică și Amalia Puflea, două mari speranțe ale gimnasticii artistice românești, au cucerit împreună trei medalii de argint și două de bronz la Campionatul Național Open de Gimnastică, desfășurat la Ploiești.

Rezultate extraordinare obținute, în week-end, de cele două sportive din Bârlad care au participat la Campionatul Național Open de Gimnastică Artistică, pe echipe și individual, desfășurat în Sala Sporturilor Olimpia, din Ploiești. Ambele și-au început cariera sportivă în cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, sub îndrumarea antrenorilor Ana Maria și Liviu Iordache. Este vorba despre Daniela Trică (categoria Senioare – 16 ani) și Amalia Puflea (categoria Junioare I, Nivel 5 – 13 ani). În timp ce prima a fost transferată, la începutul lunii noiembrie, la CS Dinamo București, iar în competițiile oficiale reprezintă clubul bucureștean, a doua este în continuare legitimată la CSS Bârlad.

Astfel, în concursul pe echipe, Daniela Trică a contribuit la medalia de argint cucerită de CS Dinamo, însă, la individual compus, a ratat exercițiul la paralele, așa că s-a clasat abia pe locul VII. S-a revanșat la finalele pe aparate, unde a obținut o medalie de argint la bârnă și câte o medalie de bronz la sol și sărituri. La rândul său, Amalia Puflea (13 ani), care a primit derogare de la oficialii Federației Române de Gimnastică să participe la Campionatul Național Open alături de sportive de 14-16 ani, a reușit să se impună în finala de la sărituri, unde a cucerit medalia de argint. Nu în ultimul rând, la paralele s-a clasat pe locul V.

Trebuie spus că Daniela Trică practică gimnastica artistică încă de la vârsta de 4 ani și, până acum, a obținut numeroase titluri naționale la individual, cu echipa și pe aparate și alte zeci de medalii de argint și bronz. De aproape patru ani, este inclusă în lotul național ce se antrenează la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Senioarelor Deva (județul Hunedoara). Asta după ce, anterior, vreun an și jumătate, s-a antrenat la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor Onești (județul Bacău). Din noiembrie, este legitimată la CS Dinamo București.

În ceea ce o privește pe Amalia Puflea, aceasta și-a început cariera de gimnastă tot la CSS Bârlad, sub coordonarea profesorilor Ana Maria și Liviu Iordache, unde s-a pregătit mai mulți ani. În tot acest timp, a cucerit zeci de medalii la diverse competiții interne, inclusiv numeroase titluri pe echipe, la individual compus și pe aparate la campionatele naționale. Iar din octombrie 2018, gimnasta face parte din lotul României ce se pregătește la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor (CNOPJ) de la Deva, județul Hunedoara, însă continuă să reprezintă orașul natal în competițiile naționale, fiind legitimată tot la CSS Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.