Autoritățile se pregătesc de iarnă

1
937

• 15 miliarde de lei vechi era suma pe care Consiliul Județean Vaslui o punea la bătaie, în 2005, pentru operațiunile de deszăpezire, la licitația organizată atunci înscriindu-se nu mai puțin de societăți. Lucrurile s-au schimbat mult de atunci, pentru că în ultimii ani am avut parte de ierni foarte blânde. Anul trecut, pentru că a nins foarte puțin, autoritățile județene au rămas cu materialele pe stoc, iar anul acesta se declară și mai pregătite.

O iarnă ușoară. Astfel a fost caracterizat sezonul rece 2019 – 2020. Autoritățile județene au avut cheltuieli reduse cu deszăpezirea, pentru că doar de câteva ori zăpada a „mângâiat” solul. Cu toate acestea, la mijlocul lunii noiembrie existau în stocuri 50 de tone de sare și 2.300 de tone de nisip, dintr-un necesar de 4.300 de tone. O parte din aceste materiale au rămas pe stoc, cum au declarat, la sfârșitul iernii, aceleași autorități județene. Acum, acestea se declară, de asemenea, pregătite.

„Societatea Lucrări Drumuri și Poduri este pregătită, alături de ceilalți prestatori, să facă față intemperiilor, în cazul în care vor exista. Dispunem de 74 de utilaje pentru deszăpezire și, la fel ca anul trecut, vom monta pe unele porțiuni de drum și parazăpezi, pentru a mai reduce din costuri”, a precizat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

În urmă cu 15 ani, în 2005, lucrurile erau mult mai complicate, în acel an CJ Vaslui punând la bătaie 15 miliarde de lei pentru deszăpezirea drumurilor județene, iar la licitația organizată la începutul lui noiembrie 2005 se înscriseseră nu mai puțin de 20 de societăți.

De la an la an, iernile au devenit tot mai blânde, iar dacă în anii trecuți, în această perioadă subiectul pregătirilor pentru iarnă era de cea mai mare actualitate, iernile precedente, dar mai ales pandemia, au eclipsat cu totul informațiile (dar și interesul!) pe această temă.

Însă vremea poate oricând să surprindă. Asta cred autoritățile din Negrești, care, pentru ședința Consiliului Local de mâine, au pus pe ordinea de zi discutarea și aprobarea unui proiect de hotărâre prinvind Programul de pregătire, deszăpezire și combatere a poleiului pe drumurile din administrarea orașului Negrești.

Primăria orașului este convinsă că poate trece prin iarnă fără mari probleme pe cei peste 42 de kilometri de stradă administrați cu un singur buldoexcavator, o autofreză pentru degajarea zăpezii de pe trotuare și un tractor cu remorcă. Pentru combaterea poleiului de pe străzi va fi achiziționată cantitatea de 475 de tone de nisip.

1 COMENTARIU

  1. Domnule Ciprian Trifan (PSD) iarna trecuta drumul judetean DJ 242 B (comuna Malusteni) a fost blocat de viscol pe o portiune in panta (soferi intrau pe camp) , va rugam sa fie montate parazapezi pe aceea portiune si sa fie dezapezit intretinut acest drum si pe timp de iarna asa cum ati facut anul acesta pe timp de vara (sa turnat pietris unde au fost gropi si sau facut canale de scurgere a apei pe marginea drumului si va MULTUMIM pentru asta) . Va rugam frumos ca sunteti in slujba cetatenilor si sunteti platiti foarte bine din bani publici ! Si aici sunt cetateni platitori de taxe si impozite si votanti PSD !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.