Un nou start pentru Centrul Județean de Excelență Vaslui

0
592

• Centrul Județean de Excelență se pregătește să-și înceapă activitatea în cel de-al treilea an de funcționare, an școlar aflat, din păcate, sub semnul Covid 19, cu restricțiile și măsurile de protecție și distanțare aferente în care desfășurarea olimpiadelor și a concursurilor școlare este încă incertă. Chiar și așa, cei mai buni elevi din județ au posibilitatea să se perfecționeze și să-și îmbunătățească bagajul de cunoștințe sau abilitățile, lucru care le va fi de folos nu doar în timpul școlii, dar și pe viitor.

„Procesul de selecție este în curs de finalizare, iar grupele de excelență pentru noul an vor fi publicate în curând pe site. Activitatea va începe în data de 17 octombrie pentru majoritatea disciplinelor. Excepție fac disciplinele Informatică și Fizică, care se aliniază programului „Hai la Olimpiadă!” și la care pregătirea a început în data de 10 octombrie”, anunță prof. Nușa Dumitriu Lupan, directoarea Centrului Județean de Excelență. În acest an, elevii doritori de a face pregătire în cadrul Centrului pot alege una sau mai multe dintre disciplinele/ domeniile: astronomie și astrofizică, fizică, biologie, chimie, geografie, informatică, limba engleză, limba franceză, limba rusă, limba spaniolă, limba și literatura română, limba latină, matematică, robotică. Mai mult, deși locațiile în care se desfășoară cursurile sunt în cele trei municipii, Vaslui, Bârlad și Huși, respectiv în zone în care școlile își desfășoară actvitatea sub scenariul galben, cele ale CJEVS se vor putea desfășura sub scenariul verde, cu prezența fizică a elevilor și profesorilor în sălile de clasă, cu respectarea, bineînțeles, a măsurilor de precauție aferente.

La nivel național, sunt înființate doar 18 Centre Județene de Excelență, aproape fără excepție în zone universitare, cel de la Vaslui fiind al 10-lea deschis, în 2018!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.