Trei rugbiști bârlădeni, pregătire pentru meciul România – Belgia

0
1627

Peste doar câteva zile, Federația Română de Rugby (FRR) va organiza un cantonament pentru naționala de seniori înaintea ultimului meci din Rugby Europe Championship 2020. Stagiul de pregătire se va desfășura în străinătate și va avea două etape. Înainte însă, pe 12 octombrie, „stejarii” se vor reuni la București, unde vor face o testare COVID-19, după care vor pleca în cantonament. Astfel, între 14-23 octombrie, naționala României se va pregăti în Antalya, Turcia, după care va pleca la Moscova, Rusia, unde pe 25 octombrie, pe Stadionul Dinamo Moscova, va susține un meci de pregătire în compania echipei Rusiei. Va urma încă un cantonament de patru zile, după care, pe 1 noiembrie, va întâlni Belgia. Partida este programată la ora 17.45, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” din București, și va fi transmisă în direct pe TVR 1.

În total, pentru pregătirea meciului cu echipa Belgiei, stafful tehnic a convocat 44 de jucători incluși în lotul lărgit, care activează în campionatul intern, dar și în străinătate. Dintre aceștia, doi sunt bârlădeni legitimați la cluburi din Super Ligă, iar unul activează la o echipă din Sud-Vestul Franței. Este vorba despre Vasile Bălan (28 ani, pilier la CSA Steaua), Cristi Marian Chirică (23 ani, jucător de linia a III-a la Sporting Club Appameen din Franța) și Gabriel Rupanu (23 ani, mijlocaș la grămadă la SCM Timișoara). Toți și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe de top din țară.

Ceilalți jucători convocați la acest cantonament sunt de la CSA Steaua, CSM Știința Baia Mare, Valence Romans Drome, SCM Timișoara, Niort, Zebre, Stade Nicois, Rugby Club Hyères-Carqueiranne-La Crau, CS Dinamo, Bourg en Bresse, Massy, Colomiers, US Seynoise, ACS Tomitanii, Bayonne, Clermont Espoirs și CS Vienne Rugby.

Ulterior, „stejarii” vor intra în ultimul cantonament de pregătire, derulat între 2-8 noiembrie, la Snagov, urmând ca, pe 7 noiembrie, să întâlnească naționala Rusiei într-un meci test. Partida va avea loc tot la București.

De menționat că, pe lângă România, la Rugby Europe Championship participă reprezentativele de seniori ale Georgiei, Portugaliei, Rusiei, Spaniei și Belgiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.