Trei canotoare din Bârlad, Alexandru Vlahuță și Văleni reprezintă România la Campionatul European de Seniori din Polonia

0
3503

• Trei din cele cinci canotoare din județ, respectiv cele din Bârlad și comunele Alexandru Vlahuță și Văleni, vor vâsli în probele de feminin dublu rame (W2-) și patru rame (W4-) din cadrul Campionatului European de Seniori, ce va avea loc, în acest week-end, la Poznan, Polonia.

Între 9 – 11 octombrie, râul Warta, care traversează de la Sud la Nord orașul Poznan, din Polonia, va găzdui prima și singura competiție internațională majoră dedicată seniorilor din sezonul pe apă 2020 aflată în calendarul Federației Române de Canotaj. Concret, este vorba despre Campionatul European de Canotaj pentru Seniori. Vor participa mai mult de 200 de echipaje din 31 de țări, însumând 570 de sportivi.

România are înscrise echipaje pe mai multe probe, respectiv feminin dublu rame (W2-), feminin dublu vâsle (W2x), feminin patru vâsle (W4-), feminin patru rame (W4-), feminin dublu vâsle categoria ușoară (LW2x), feminin opt plus unu (W8+), masculin simplu (M1x), masculin dublu rame (M2-), masculin dublu vâsle (M2x), masculin patru rame (M4-), masculin patru vâsle (M4x) și masculin opt plus unu (M8Â).

Delegația României a ajuns în Polonia încă din 7 octombrie, județul Vaslui urmând să fie reprezentat de trei sportive, în speță Beatrice Mădălina Parfenie (23 de ani, din Bârlad), Iuliana Buhuș (24 de ani, din comuna Alexandru Vlahuță) și Adriana Ailincăi (20 ani, din comuna Văleni). În prezent, primele două fete sunt legitimate la CS Dinamo București, iar ultima la CSM Călărași, toate fiind componente ale loturilor de Tineret și Seniori ale României.

Astfel, Adriana Ailincăi va vâsli în aceeași ambarcațiune cu Iuliana Buhuș, cele două urmând să concureze în proba de feminin dublu rame (W2-), pe distanța de 2.000 de metri. Iar Beatrice Mădălina Parfenie va face echipă cu alte trei sportive din țară, alături de care va concura în proba de feminin patru rame (W4-), tot pe distanța de 2.000 metri. Este vorba despre Cristina-Georgiana Popescu, Roxana-Iuliana Anghel și Dumitrița Juncănariu.

De menționat că, la ediția din 2019 a Campionatului European de Seniori, desfășurat în Lucerna (Elveția), județul Vaslui a fost reprezentat de toate cele cinci canotoare, respectiv Beatrice Mădălina Parfenie, Roxana-Georgiana Parascanu (21 de ani, din comuna Pogana), Iuliana Buhuș (rezervă), Mădălina-Gabriela Cașu (20 de ani, din Huși) și Adriana Ailincăi. Atunci, Beatrice Mădălina Parfenie, Mădălina-Gabriela Cașu și Roxana-Georgiana Parascanu, împreună cu celelalte șase colege de echipaj, au cucerit medalia de aur și titlul continental la proba de feminin opt plus unu (W8+), în timp ce Adriana Ailincăi, care a făcut echipă cu Maria Tivodariu, a cucerit medalia de argint și titlul de vicecampioană europeană în proba de feminin dublu rame (W2-).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.