România fără corupție – concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție

În perioada august 2020 – decembrie 2021, Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și cu sprijinul financiar al Fundației Hanns Seidel România vor derula Proiectul #Integritate 2020, proiect ce are ca obiectiv implicarea cetățenilor și a funcționarilor publici în lupta împotriva corupției (https://rofaracoruptie.ro).

Potrivit fișei de proiect (https://rofaracoruptie.ro/proiecte/integritate-2020/), publicul țintă este format din cetățenii români, care au împlinit vârsta de 16 ani (în special elevi de liceu/studenți, angajații M.A.I./funcționari publici).

Se apreciază că implementarea Proiectului #integritate2020 va contribui la o mai bună înțelegere a fenomenului și consecințelor faptelor de corupție prin informarea, educerea și conștientizarea cetățenilor și a funcționarilor publici folosind mesajele educative din filmele de scurt metraj având ca subiect corupție și/sau efectele acesteia.

Înscrierea la concurs se realizează în perioada 1 octombrie – 20 noiembrie 2020, ora 23.59, prin completarea formularului on-line de pe site-ul ROfaraCoruptie.ro.

Juriul format din specialiști, reprezentanți ai Asociației Pro Democrația, Direcției Generale Anticorupție și Fundației Hanns Seidel România, vor stabili filmele cîștigătoare care vor fi premiate la 9 decembrie a.c., în cadrul Galei Integrității, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale Anticorupție.

Premiile, în valoare de 2.000 euro (locul I – 500 euro, locul II – 300 euro, locul III – 200 euro/pentru fiecare secțiune), vor fi acordate cu sprijinul sponsorului proiectului Auchan România, iar cîștigătorilor locurilor întâi, de la ambele secțiuni (amatori/profesioniști), le va fi asigurată participarea gratuită la ediția din 2021 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), conform regulamentului concursului.

Materialele de promovare în format electronic (spotul oficial #integritate 2020 și clipul de promovare al concursului România fără corupție) se regăsesc pe link-ul https://rofaracoruptie.ro/mass-media/galerie-video-rofaracoruptie/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.