Noul Pro România joacă tare: vrea ambii vicepreședinți ai CJ! Buzatu nu se grăbește

1
1081

Dumitru Buzatu pare să fie în impas (de fapt, nu e, dar vom reveni asupra acestui aspect). După ce a anunțat, duminică, la Vaslui TV că negocierile cu partenerii politici pentru asigurarea unei majorități stabile în Consiliul Județean au fost finalizate, astfel încât ”secunzi” să-i fie, în noul mandat, Dan Marian (Pro România-ALDE) și Ciprian Trifan (PSD), ziua de ieri a adus o mega-răsturnare de situație. Măcar declarativ, în pericol pare să fie postul de vicepreședinte alocat PSD, fuziunea Pro România–ALDE cerându-l pentru sine și avansând și un nume pentru ocuparea acestei funcții: Emil Dorin! Da, același Emil Dorin pe care, în mandatul trecut, Buzatu a refuzat cu obstinație să-l accepte drept vicepreședinte. O ”aducere la realitate”, așa a caracterizat Buzatu ședințele cel puțin stânjenitoare în care ALDE și Emil Dorin au vrut, dar Dumitru Buzatu nu a… rezonat.

Revenind în prezent, de menționat că ieri, la București, membrii Pro România au negociat la vârf (cu Ponta și Chițoiu) și la sânge pentru al doilea post de vicepreședinte al CJ, argumentația lor ținând cont de aritmetica actualei configurații a Consiliului Județean, nicidecum de înțelegerea făcută de PSD cu ALDE înainte de alegerile locale. Este o poziție de forță, conform unui mai nou asumat principiu de către cei din vechiul Pro România: dacă poți lua tot, ia tot!

Buzatu: ”Trebuie să calculezi foarte bine ce poți!”

L-am sunat pe Dumitru Buzatu, și, chiar de ziua sa, i-am dat marea veste. Președintele CJ Vaslui a apreciat principiul celor de la Pro România ca fiind corect, dar l-a amendat: ”Trebuie să calculezi foarte bine ce poți!”.

Cert este un lucru: Dumitru Buzatu nu se grăbește. ”Eu am invitat la negocieri toate partidele pentru găsirea formulei de conducere și stabilirea numelor celor doi vicepreședinți. Deocamdată, încă îi mai aștept la discuții. Eu nu mă grăbesc, dar dacă ei nu se grăbesc… riscă să rămână fără obiectul discuțiilor! Cât despre principiul ”dacă poți lua tot, ia tot!”, e un principiu foarte bun, numai că trebuie să calculezi foarte bine ce poți!”, a declarat Dumitru Buzatu pentru ziarul nostru.

În ciuda tonului relaxat, avertismentul conținut este foarte serios. Mai mult, în context, liderul PSD a ținut să reamintească tuturor partenerilor politici, dar nu numai, că ”PSD are jumătate plus unu și o mare disponibilitate de negociere”.

1 COMENTARIU

  1. Sa luati in calcul intretinerea (dezapezirea , parazapezi) si pe timp de iarna a drumului judetean DJ 242 B (comuna Malusteni) si aici traiesc oameni platitori de taxe si impozite dar si VOTANTI .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.