Oferta PNL vs. PSD pentru parlamentare

0
1265

• Principalele partide au început deja să-și definitiveze listele de candidați la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie. Deja, au apărut unele surprize, cel puțin la PSD, acolo unde, pe lângă politicieni consacrați, își fac loc și tineri de perspectivă. Totuși, propunerile de la „județ” mai trebuie aprobate și de „centru”, iar experiența anilor trecuți a arătat că întotdeauna este loc de surprize! Listele finale de candidați vor trebui anunțate în maxim 9 zile!

Primii care și-au desemnat candidații la alegerile parlamentare din acest an au fost liberalii, Organizația Județeană atacând, așa cum era de așteptat, cu dr. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, care deschide lista la Camera Deputaților. Acesta a mai făcut parte din Parlamentul României în mandatul 2012 – 2016, însă ca senator. El este urmat de Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale și președintele Organizației Municipale Vaslui, următorii fiind avocatul Radu Bobârnat, reprezentant al organizației PNL Huși, Daniel Onofrei, de la PNL Bârlad, Carmen Bularda, reprezentantă a Organizației de Femei, Andrei Năforniță, din partea Organizației de Tineret, și Cătălina Popa, reprezentant al pensionarilor. Conform scorului obținut la alegerile locale la nivel județean, liberalii speră să obțină cel puțin 3 sau 4 mandate de deputați, din cele 10 mandate existente, după ce, în urmă cu 4 ani, au reușit contraperformanța de a avea un singur deputat PNL de Vaslui, și cel puțin un mandat de senator, acum neavând nici un reprezentant camera superioară a Parlamentului României.

Și Organizația Județeană PSD Vaslui și-a desemnat candidații. După o ședință care a durat aproape 4 ore, desfășurată luni seara, voturile membrilor au adus multe surprize. Astfel, listele sunt deschise cu nume noi, fostul prefect Eduard Popica, la Camera Deputaților, și profesorul Valeriu Caragață, actualul administrator al județului, la Senat, întrunind cele mai multe voturi. Cât despre celelalte poziții, considerate eligibile, ele au fost ocupate de Adrian Solomon, actual deputat și șef al comisiei de muncă a Camerei Deputaților, juristul Eduar Prisecaru, în prezent consilier județean, urmați de deputatul Irinel Stativă, de Ramona Maria Mocanu, directoarea Muzeului Județean „Ștefan cel Mare”, și de deputatul Aurel Căciulă. La Senat, pe următoarea poziție, la fel, considerată eligibilă, după Valeriu Caragață este propusă prof. Gabriela Plăcintă, fosta inspectoare școlară generală a județului. Trebuie menționat că în actualul mandat, PSD a câștigat la Vaslui nu mai puțin de șase mandate de deputat și două de senator.

Definitivarea listelor de propuneri din partea celor două partide a limpezit puțin și situația de la nivel județean ori local în ceea ce privește unele funții de conducere, dacă propunerile vor fi agreate în această formă de forurile naționale. Numele liberalului Tudor Polak era vehiculat pentru ocuparea funcției de viceprimar al municipiului Vaslui, dacă acesta s-ar fi hotătât să renunțe la funcția de la Ministerul Muncii, în timp ce Eduard Popica era văzut ca unul dintre cei doi viitori vicepreședinți ai Consiliului Județean Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.