Numărul cazurilor de Covid de la Murgeni și Rîșești a ajuns la 135

0
1162

• Dacă inițial, pe 26 septembrie au fost anunțate 100, apoi 105 cazuri, în prezent numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni și Centrul de Recuperare și Reabilitare de la Rîșești a ajuns la 135.

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni și Centrul de Recuperare și Reabilitare de la Rîșești este în continuă creștere. În numai câteva zile, acestea au ajuns, de la 100, câte au fost raportate pe 26 septembrie, la 135, câte au fost anunțate ieri.

Cele două focare au fost anunțate pentru prima dată pe 26 septembrie, când reprezentanții Prefecturii Vaslui și cei ai Direcției de Sănătate Publică au comunicat că 60 de persoane s-au îmbolnăvit cu SARS-CoV-2 la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, în vreme ce alte 45 de cazuri au fost confirmate la Centrul de Recuperare și Reabilitare Rîșești. Infecțiile au survenit atât la pacienți, cât și la angajați, care au fost izolați.

Cu toate măsurile luate imediat (spațiile au fost dezinfectate), numărul cazurilor continuă să crească.

Pe acest fond, Instituția Prefectului continuă să facă apel la populație pentru a respecta măsurile de protecție. „Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă! Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei apropiați! Purtați MASCA DE PROTECȚIE astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei apropiați!”, se spune într-un comunicat al instituției.

Vasluienii sunt îndemnați să apeleze pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358, care nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. 112 trebuie apelat doar în caz de urgență!

Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

De la începutul epidemiei, în județul Vaslui au fost înregistrate peste 3.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar 84 de persoane au decedat. Alte 2.240 de persoane au fost declarate vindecate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.