Noul Pro România, liste complete la parlamentare

2
2062

• Ieri, o delegație a noului Pro România, în frunte cu deputatul Daniel Olteanu, Dan Marian și Gelu Diaconu, fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, vasluian la origine, a depus la Prefectura Vaslui listele de candidați pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie. În fruntea listei pentru Camera Deputaților se află deputatul Daniel Olteanu, în vreme ce lista pentru Senat este deschisă de Gelu Diaconu. Partidul a marcat, astfel, „un nou început, atât politic, cât și electoral”, a declarat Daniel Olteanu.

Aflate în plin proces de fuziune, Alianța Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE) Vaslui, condusă de deputatul Daniel Olteanu, și Pro România, reprezentat de consilierul județean Dorin Emil, și-au depus ieri listele de candidați pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, sub sigla Pro România.

„Ne aflăm în fața unui nou început atât din punct de vedere politic, cât și electoral. Din punct de vedere politic, astăzi, două formațiuni, ALDE și Pro România, s-au reunit sub sigla Pro România. Este un încceput de drum la care plecăm cu multă încredere. Avem de partea noastră un profesionist desăvârșit și un bun național, în opinia mea”, a spus Daniel Olteanu, cu referire la Gelu Diaconu, care deschide lista pentru Senat. „Asta mă face să cred că va fi un drum încununat cu succes pe 6 decembrie”, a completat Daniel Olteanu.

Deputatul a explicat că demersurile juridice pentru fuziunea celor două formațiuni sunt de durată și se vor finaliza prin constituirea Partidului Pro România Social Liberal, pe 8 noiembrie, când va avea loc congresul de fuziune.

În teritoriu însă, și mai ales în județul Vaslui, cele două formațiuni au propus vasluienilor deja liste comune, cea pentru Camera Deputaților fiind deschisă de deputatul Daniel Olteanu, cunoscut vasluienilor mai ales pentru inițierea și lupta pe care a dus-o pentru aprobarea și implementarea proiectului drumului Tișița – Albița, supranumit „Autostrada vasluienilor”.

Pe lista Pro România pentru Senat, pe primul loc se află Gelu Ștefan Diaconu, fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

„Am fost un critic vehement atât al guvernării PSD, cât și al celei liberale. Motivele au fost destul de simple: diferențele enorme dintre ceea ce s-a promis și ceea ce s-a realizat. Guvernarea actuală are, din păcate, o marjă extrem de limitată de manevră economică, căreia i se adaugă și lipsa capacității de a gestiona o situație atât de delicată”, a spus Gelu Ștefan Diaconu.

„Candidatura este o situație inedită pentru mine, este prima experiență politică pe care o trăiesc și care îmi va permite să-mi folosesc experiența dobândită în zona administrației centrale, dar și experiența personală de vasluian. Ambele experiențe mă pot califica pentru un mandat folositor comunității vasluiene”, a mai spus Gelu Ștefan Diaconu.

Listele de candidați ai Pro România pentru Camera Deputaților și Senat:

Camera Deputaților:

Olteanu Daniel

Pintilie Ciprian Vasile

Brezianu Dan Laurian

Pantrea Vlăduț

Costache Ionuț

Cojocea Eugenia

Vasilache Mihai

Popescu Andrei

Petilă Dorel

Senat:

Diaconu Gelu Ștefan

Hușanu Mihaela

Dorin Emil

Vasilache Sandu

Huzum Gelu

2 COMENTARII

  1. Băi cât de prost să fii să riști în pandemie sa te duci la vot și să votezi lista asta??? Nea Olteni nu mai numeri morții? Iar vrei votat? Acum sub urechile lui Mickey Mouse? Bleah,câtă scârbă!!!!

  2. Mai mare rusine nu se putea pentru Gelu Diaconu.20 de ani liberalii l-au facut om si acum musca mana care i-a dat paine. Despre olteanu fara comentarii. Asttept sa-l vad si pe Veziteu bunprieten cu Diaconu la Ponta si gata s-a terminat lumea in care am crezut. Mare rusine pentru Gelu Diaconu,mare de tot. Murea de foame si nu-si putea respecta niste principii. Acum vrea sa ajute oamenii.
    .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.