Inspectoratul Școlar cumpără peste 1.200 de tablete cu internet pentru elevii din județ

0
1206

• Mai mult de 1,2 milioane de lei cu TVA va cheltui Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui pentru dotarea cu tablete conectate la internet a elevilor defavorizați din întreg județul. Prin intermediul unei licitații publice, ISJ Vaslui caută să cumpere 1.258 de astfel de echipamente IT cu conexiune la internet pentru următorii doi ani.

Pe 6 octombrie, ISJ Vaslui, în calitate de autoritate contractantă, a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitațiile online, anunțul privind o importantă achiziție, respectiv „furnizare de dispozitive electronice tip tabletă cu conexiune la internet pentru doi ani”, în valoare de 1.021.571,48 lei fără TVA (1.215.670,06 lei cu TVA). Așa cum se arată în anunțul licitației, contractul vizează achiziționarea a 1.258 de tablete pentru uz școlar, cu abonamente lunare de acces la internet pentru 24 de luni, în vederea asigurării accesului echitabil și nediscriminatoriu la o educație de calitate a elevilor din județ și desfășurării optime a activităților didactice în mediul on-line, în actualul context socio-educațional.

„Tabletele pentru uz școlar, cu acces la internet, vor acoperi necesitățile elevilor din unitățile de învățământ primar și gimnazial din județul Vaslui, pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a serviciului public de educație. Echipamentele IT mobile de tip tablete vor fi noi și vor fi livrate cu SIM-uri de date mobile, huse de protecție, încărcătoare, cabluri și orice alte accesorii necesare funcționării. Abonamentele lunare de trafic de date mobile se vor activa de către furnizor la solicitarea autorității contractante, odată cu recepția echipamentelor IT mobile de tip tablete și vor rămâne active pe o perioadă de 24 de luni. Tabletele pentru uz școlar vor fi livrate și puse în funcțiune la sediul autorității contractante, prin grija și pe cheltuiala furnizorului, în maximum 15 zile de la semnarea contractului de achiziție. Valoarea totală ofertată pentru tabletele pentru uz școlar, cu acces la internet pe o perioadă de 24 luni, care fac obiectul contractului de achiziție, va include: • costurile tabletelor pentru uz școlar, însoțite, fiecare, de: SIM de date mobile, husă de protecție, încărcător, cablu și orice alte accesorii necesare funcționării; • costurile abonamentelor lunare de acces la internet (trafic de date mobile), pe o perioadă de 24 de luni; • costurile transportului, asigurării și livrării tabletelor pentru uz școlar la sediul autorității contractante; • asigurarea condițiilor de garanție și mentenanța corectivă a tabletelor pentru uz școlar, pe o perioadă de minimum 24 de luni”, se arată în caietul de sarcini atașat.

După cum se menționează în documentele atașate la anunțul licitației, serviciile de furnizare de date mobile trebuie să aibă acoperire în următoarele localități de pe raza județului: comunele Albești, Alexandru Vlahuță, Arsura, Banca (sat Gara Banca), Băcani, Băcești, Bălteni, Berezeni, Blăgești, Bogdana, Bogdănești, Bogdănița, Boțești, Bunești-Averești, Ciocani, Codăești, Coroiești, Costești, Cozmești, Crețești (sat Crețeștii de Sus), Dănești, Deleni, Delești, Dimitrie Cantemir, Dodești, Dragomirești, Drânceni, Duda-Epureni, Dumești, Epureni, Fălciu, Ferești, Fruntișeni, Găgești, Gherghești, Gârceni, Grivița, Hoceni, Iana, Ibănești, Ivănești, Ivești, Laza, Lipovăț, Lunca Banului, Mălușteni, Miclești, Muntenii de Jos, Muntenii de Sus, Oltenești, Oșești, Pădureni, Perieni, Pochidia, Poienești, Pogonești, Pogana, Puiești, Pungești, Pușcași, Rafaila, Rebricea, Roșiești, Solești, Stănilești, Ștefan cel Mare, Șuletea, Tanacu, Tăcuta, Tătărăni, Todirești, Tutova, Văleni, Vetrișoaia, Viișoara, Vinderei, Voinești, Vulturești, Vutcani, Zăpodeni, Zorleni, orașele orașele Murgeni (cu suburbia Sărățeni) și Negrești (inclusiv suburbia Parpanița) și municipiile Vaslui, Bârlad și Huși.

Potrivit anunțului, ofertele firmelor interesate de acest contract sunt așteptate până pe data de 21 octombrie, ora 15.00. Odată deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar până cel târziu pe data de 21 februarie 2021, iar ulterior să fie desemnat un câștigător. Criteriul de atribuire a contractului este prețul cel mai scăzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.