Emil Dorin – Pro România, alegerea corectă

1
1422

• Conform rezultatelor finale ale alegerilor locale din 27 septembrie 2020, unul dintre cei mai inspirați politicieni vasluieni s-a dovedit a fi Emil Dorin. Experimentatul politician, acum candidat Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, a realizat un scor foarte bun la șefia CJ, raportat la dimensiunile formațiunii, și, mai mult, a cîștigat un nou mandat în Consiliul Județean, for în care, în următorii patru ani, Pro România va avea doi reprezentanți.

Tras pe linie moartă de ALDE, consilierul județean Emil Dorin a demonstrat că are fler politic și, pe finalul unui mandat în care, teoretic, a reprezentat interesele liberalilor și democraților europeni în Consiliul Județean Vaslui, din punct de vedere politic, a activat sub culorile Pro România, partidul înființat de fostul premier Victor Ponta. Decizia s-a dovedit una cîștigătoare, cu atât mai mult cu cât Emil Dorin a fost și candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui. În ciuda lipsei organizațiilor în teritoriu, munca de constituire a filialelor locale Pro România fiind încă la început, Emil Dorin, pentru șefia CJ Vaslui, și Ciprian Pintilie, care a candidat pentru funcția de primar al municipiului Vaslui, au reușit să convingă electoratul, nou intratul în politică Ciprian Pintilie fiind chiar foarte aproape de realizarea pragului de 5%, care i-ar fi asigurat un loc în Consiliul Local Vaslui.

Emil Dorin, la rândul lui, a reușit, la capătul unei campanii discrete, dar eficiente, să obțină aproape 7.000 de voturi. Dacă ar fi rămas în ALDE, cel mai probabil, cariera lui politică ar fi luat sfârșit. Conform rezultatelor alegerilor locale, deocamdată, un astfel de nedorit deznodământ nu poate fi discutat nici măcar teoretic. Cifrele Pro România sunt cel mai bun argument: formațiunea lui Victor Ponta în județul Vaslui are 54 de consilieri locali, în timp ce partide mai bine reprezentate în teritoriu, cum este cazul PMP, sau mai puternice la nivel național, cum este USR, au reușit să obțină, fiecare, câte 30 de consilieri locali în județul Vaslui.

„Suntem foarte mulțumiți de scorurile obținute în județul Vaslui, de faptul că suntem prezenți în consiliile locale din județ și în Consiliul Județean. Este nevoie de Pro România în administrația publică locală și este nevoie de viziunea politică și de vocea președintelui partidului, Victor Ponta. În plan personal, sunt mulțumit de rezultatul obținut și, în numele colegilor, vreau să îi asigur pe toți susținătorii noștri, cărora le mulțumesc pentru încrederea acordată, că Pro România va aborda cu maximă seriozitate alegerile parlamentare”, a declarat Emil Dorin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.