Deputatul Daniel OLTEANU: «Guvernul PNL își numără voturile, noi ne numărăm bolnavii și morții»

3
1352

272 milioane euro au plecat din România în primele șase luni din 2020, sub patronajul Guvernului PNL, pentru importul de măști de protecție.

Datele Eurostat arată că, după tot spectacolul mediatic la care au participat și premierul,

și ministrul Economiei, prin vizite ceaușiste în care transmiteau că România își va asigura necesarul de măști din producție internă, au rămas rezultate macabre.

Guvernul PNL își numără voturile, noi ne numărăm bolnavii și morții.

Există producători inclusiv în Vaslui, iar România are și producători de măști reutilizabile, dar Guvernul a preferat să importe măști de o valoare care rivalizează cu sumele alocate infrastructurii.

Suma de 272 milioane euro alocată importului de măști de protecție este mai mare decât toate investițiile în infrastructura Moldovei din aceeași perioadă de timp, de 6 ori mai mare decât valoarea Variantei ocolitoare Bârlad și peste un sfert din suma estimată pentru realizarea Autostrăzii Vasluienilor, așa cum e cunoscut Drumul Expres Tișița – Albița, obiectiv care a dispărut, oficial, din programul de infrastructură al Guvernului PNL.

În context, nu pot să nu îmi aduc aminte de asigurările guvernamentale și vizitele ministeriale amplu reflectate în presă, pe la diverși producători locali de măști de protecție. În cadrul acestor vizite, reprezentanții Guvernului, în frunte cu premierul, cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, au transmis că România își va asigura necesarul de măști de protecție din producția internă.

În același timp, în spațiul public au fost reflectate și realitățile de la nivelul producătorilor români, inclusiv din județul Vaslui, capabili de a realiza măști de protecție, dar fără comenzi din partea statului.

Dacă obiectivul Guvernului PNL era de a înlocui producția internă cu importuri, a fost atins, cel puțin în ceea ce privește măștile de protecție.

Dacă obiectivul Guvernului PNL era de a face spectacole mediatice în pandemie, cu mimarea sprijinului acordat producătorilor interni, s-a reușit și asta.

Realitatea din teritoriu, întâlnită în tot acest timp, este că singurii câștigători ai ultimelor luni sunt „băieții deștepți”, importatori de măști, conectați la pârghiile guvernamentale și bugetul aflat la cheremul PNL.

În teritoriu, realitatea e fără mască: record de infectări și familii rămase fără niciun fel de rezerve, chiar fără locuri de muncă.

Purtarea măștii de protecție, alături de păstrarea distanțării fizice și spălatul pe mâini, reprezintă principalele recomandări.

Din păcate, în lipsa distribuirii masive de la nivel central, sunt familii în care bugetul lunar alocat măștilor trebuie să înlocuiască sumele alocate hranei.

În aceste condiții, i-am transmis o interpelare direct premierului, în scris, prin care l-am rugat să-mi transmită numărul lunar de măști de protecție estimat a fi necesar la nivelul județului Vaslui și cum au fost ele distribuie la nivel central.

Într-un moment în care toate orașele din Vaslui au depășit sau sunt pe cale de a depăși limita de 3 la mie dincolo de care intrăm iar în carantină, blocați în case, Guvernul trebuie să-și dea jos masca incompetenței și a tunurilor date în pandemie.

Singurul rezultat record al PNL nu este cel din alegeri, ci, din nefericire, e numărul morților din cauza COVID.  

Daniel OLTEANU,

Deputat

7 octombrie 2020

3 COMENTARII

  1. De ce stergeti mă comentariile? A plătit bine domn Olteanu? Din banii noștri,mă, fraierii planetei!!! Nu a terminat de numărat morții? Dar când era bot in bot cu Dragnea și era la guvernare cu Dancila cap gol cum era? Nu a facu pesedeaua aliată cu partidul lui Olteanu nimic pentru sistemul medical…au mărit salarii din pix,ce o durea mâna pe Viorica. Nu va e mă rușine? Nu trăiți în Vaslui? Sunteti mândri de Buzatu? E fostul aliat al lui Olteanu. Chiar dacă stergeti comentariile tot ticăloși va numiți. Tot cu noi în aceleași spitale i sa va tratati,tot pe aceleași șosele nefăcute de Buzatu o sa muriti. Proastă nație!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.