Curs gratuit de formare online, adresat profesorilor

0
762

• Organizația „Salvați Copiii România” lansează în cadrul programului „Ora de Net”, cursul gratuit de formare on-line „Profesor real într-o școală virtuală”, adresat tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Cursul va ajuta dascălii să gestioneze mai bine orele de predare online în contextul pandemiei de coronavirus, din cauza căreia elevii din peste 150 de școli vasluiene sunt obligați să învețe online.

Salvați Copiii România coordonează, începând cu anul 2008, proiectul european „Ora de Net”, care vizează creșterea nivelului de folosire utilă, sigură și creativă a internetului de către copii. Ca urmare a epidemiei de coronavirus, din cauza căreia școlile au fost închise și mulți dintre elevi nevoiți să învețe online, printre principalele nevoi de formare a cadrelor didactice se numără și cea de a dobândi competențe digitale cât mai bune și de a utiliza mai intens noile tehnologii în procesul educațional. În acest context, echipa programului Ora de Net lansează cursul de formare online „Profesor real într-o școală virtuală”, adresat tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. „Cursul „Profesor real într-o școală virtuală” oferă cadrelor didactice, educatorilor, formatorilor și tuturor celor care desfășoară activități socio-educative cu copiii și adolescenții oportunitatea de a-și îmbogăți cunoștiințele și a-și dezvolta competențele și abilitățile pentru a putea să-i sprijine pe copii să folosească dispozitivele digitale într-un mod inteligent și echilibrat. Participarea la curs este deschisă tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și nu presupune nici un cost”, anunță George Roman, director în cadrul Organizației Salvați Copiii.

Cursul cumulează un număr de 15 ore de pregătire teoretică și 25 de ore de activități practice și este structurat pe 4 module: I – Nevoile nativilor digitali și drepturile copiilor în mediul online; II – provocări în folosirea internetului; III – oportunități în folosirea internetului; IV – parteneriatul școală – familie – comunitate. Înscrierile se pot realiza la adresa www.oradenet.ro/profesor-digital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.