CJ are vicepreședinți. Buzatu a fost pentru Trifan și „pro” Marian

2
866

• A început războiul în Consiliul Județean, for care în acest mandat are cea mai echilibrată componență politică, PSD având nevoie de cele 5 voturi ale consilierilor ALDE – Pro România pentru a avea majoritate. Prima bătălie a fost câștigată de Dumitru Buzatu, consilierii PNL și cei ai USR PLUS părăsind sala de ședințe, în semn de protest pentru introducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre vizând alegerea vicepreședinților CJ. Alegere care s-a întâmplat conform înțelegerii avute înainte de locale. Astfel, Dan Marian a fost votat vicepreședinte, celălalt post fiind ocupat de Ciprian Trifan, a cărui reconfirmare în funcție a fost o formalitate.

Prima ședință de la constituirea noului Consiliu Județean Vaslui, inițial convocată doar pentru constituirea comisiilor de specialitate, s-a dovedit a fi foarte tensionată, după ce mai bine de o oră consilierii liberali au încercat să-l facă pe președintele Dumitru Buzatu să renunțe la introducerea pe ordinea de zi a unui punct suplimentar, vizând alegerea vicepreședinților CJ. Au fost invocate argumente ținând de legalitate, dar și de așa-zisă corectitudine politică, liberalii explicând că unul dintre cei doi consilieri aparținând acestui partid care așteaptă validarea în această calitate ar urma să fie propunerea lor pentru această funcție importantă de la conducerea județului, cea de vicepreședinte. Trebuie spus că fosta și actuala opoziție a fost prinsă pe picior greșit, pe lângă cei doi consilieri județeni liberali încă nevalidați, o altă consilieră aparținând aceluiași partid lipsind de la ședință. În consecință, grupul PNL și USR PLUS număra doar 10 consilieri prezenți, față de cei 19 consilieri ai PSD – ALDE – Pro România, cei din urmă putându-și impune cu ușurință candidații. De aici, și împotrivirea liberalilor, uneori intervențiile lor fiind taxate cu ironie de președintele Buzatu, alteori, fiind certați de acesta că vorbesc fără a li se da cuvântul, semn că acesta va conduce lucrările ședințelor CJ cu o mână forte. „Nu are nimeni calitatea să facă recomandări obligatorii, așa cum ați încercat dumneavoastră, poate ați vrut să expuneți un punct de vedere… Propunerea mea nu este ilegală, așa cum ați vrut să sugerați, la fel cum făceați în mandatul anterior, când, după cum ați văzut, deși susțineați aceleași inepții, toate propunerile mele au fost adoptate și au primit și viza de legalitate a Prefecturii. Democrația este simplă: dacă majoritatea va fi de acord, bine, dacă nu, mă voi supune voinței majorității. Dacă nu vom păstra o anumită decență și disciplină la ședințele noastre, acestea vor deveni un haos, cei care vor fi mai mulți vor răcni mai tare, iar unii nu se vor alege oricum cu nimic…”, a fost una dintre intervențiile lui Dumitru Buzatu la adresa liberalilor, care, văzând că argumentele lor nu au succes și nici nu le pot impune prin vot, au amenințat în mai multe rânduri cu părăsirea ședinței. Până la urmă, și-au pus amenințarea în practică, la semnalul șefului lor de grup, Gheorghe Veziteu, părăsind sala de ședințe fără a mai vota ordinea de zi. Cu o excepție, Marius Arcăleanu, care a votat împotrivă, după care a părăsit la rându-i sala de ședință, urmat de cei 3 consilieri USR – ALDE.

Ceea ce a urmat nu a mai avut istoric: după votarea ordinii de zi și o scurtă pauză de consultări, pentru a se face propunerile pentru componența comisiilor de specialitate, lucrările ședinței au continuat în deplină armonie, chiar și când a fost vorba de alegerea vicepreședinților CJ, fapt remarcat și de Dumitru Buzatu: „Vă spun cu sinceritate că această atitudine din a doua parte a ședinței, cu seriozitate și corectitudine, va trebui să le dea de gândit și celor care au înțeles să facă circ și apoi să plece. Mi-aș dori să păstrăm aceeași atitudine pe durata întregului mandat care ar trebui să se desfășoare cu profesionalism și un vot orientat spre interesul cetățenilor”, a fost concluzia președintelui CJ Vaslui.

Propunerile de vicepreședinți, Ciprian Trifan, din partea PSD, și Dan Marian, din partea ALDE – Pro România, au fost adoptate fără emoții, pecetluindu-se astfel un parteneriat politic care ar trebui să asigure o majoritate solidă pentru următorii 4 ani, în Consiliul Județean Vaslui.

2 COMENTARII

  1. Tovarasul Buzatu va face de acum inainte ce stie cel mai bine: misto de toti care au alt punct de vedere ,saracirea pana la extrem a tuturor, imbuibarea lui si a familiei lui ( vezi cazul cu nevasta lui pe care pisidistii din judet nu o vor senator sau deputat- dar ce conteaza) , si introducerea fricii pentru toti cetatenii care au mai ramas pe aici prin acest cel mai sarac judet din tara condus de ciuma rosie neintrerupt de la instaurarea comunismului in Romania. Dupa ce vor trece parlamentarele si Romania va scapa de ciuma rosie la nivel national va incepe sa urle bezmetic ca noul guvern care pe buna dreptate o sa-i dea 0,000 lei fonduri la acest individ care in viata lui nu a condus in privat nici un butic cu un salariat angajat, are ceva cu el. Cat priveste masuri adevarate gen concedierea a cel putin 85% din aparatul din CJ care freaca menta pe bani multi, atragerea de fonduri europene asa cum alti presedintide CJ din tara fac sunt straine pentru un comunist adevarat. Asa ca vasluieni cand aveti prilejul si puterea financiara mergeti in Oradea, Arad, Timisoara, Sibiu, Brasov, Cluj si vedeti cu ochii vostri ce pot face unii oameni care au facut curatenie prin birouri si au atras la maxim fonduri europene. Unii din acestea se gandesc chiar sa construiasca metrouri, iar al nostru vesnic presedinte probabil se gandeste cum si cand sa taie panglica la podul de pe raul Barlad de la Crasna pod prabusit de acum 10-15 ani. O rusine maxima. Cat priveste drumurile din judet cu siguranta cele mai proaste din Romania ( ce drumuri judetene au judetele Hargita, Covasna, Tulcea) tovarasul Buzatu sigur are o strategie si drumuri precum cele spre AVlahuta, Pogana, Bogdana etc vor fi …. parcurse de tov cu un gip de ultima generatie cu perne de aer ce va fi achizitionat in cel mai scurt timp. Asa ca Vasile tov. o sa-ti faca o vizita in cel mai scurt timp sa-ti explice personal cum trebuie sa pui tu niste glugi de porumb la marginea drumului comunei Malusteni ca sa nu se mai inzapezeasca drumul iar tu te vei simti bine si multumit ca tovarasul se gandeste la toti votantii lui.

  2. Acum sa vedem ce vor face in teren nu in birouri , sa fie intretinut (parazapezi , dezapeziri , …) si pe timp de iarna drumul judetean DJ 242 B (comuna Malusteni) si aici sunt cetateni platitori de taxe si impozite dar si VOTANTI .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.