Canotoarele Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi, cele mai bune din Europa!

0
828

• Prestație extraordinară a canotoarelor din județul Vaslui la Campionatul European de Seniori, desfășurat în acest week-end, la Poznan, Polonia. Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, cele două sportive din comunele Alexandru Vlahuță și Văleni, care au făcut echipă în proba de dublu rame feminin (W2-), cea mai titrată barcă din istoria canotajului românesc, au cucerit titlul continental.

Între 9 – 11 octombrie, lacul Malta din orașul Poznan, Polonia, a găzduit prima și singura competiție internațională majoră dedicată seniorilor din sezonul pe apă 2020 aflată în calendarul Federației Române de Canotaj, respectiv Campionatul European de Canotaj pentru Seniori. Au luat parte mai mult de 200 de echipaje din 31 de țări, însumând 570 de sportivi.

România a participat cu 12 echipaje (45 de canotori) la mai multe probe, feminin și masculin, în final, sportivii noștri revenind în țară cu patru medalii de aur cucerite în probele de dublu rame feminin (W2-), dublu rame masculin (M2-), dublu vâsle feminin (W2x) și opt plus unu feminin (W8+), o medalie de argint la proba de opt plus unu masculin (M8+) și o medalie de bronz în proba de dublu vâsle categoria ușoară feminin (LW2x). Grație celor șase medalii cucerite, România s-a clasat pe locul doi în clasamentul statelor participante, după Olanda.

Județul Vaslui a fost reprezentat de trei sportive, respectiv Beatrice Mădălina Parfenie (23 de ani, din Bârlad), Iuliana Buhuș (24 de ani, din comuna Alexandru Vlahuță) și Adriana Ailincăi (20 ani, din comuna Văleni). În prezent, primele două fete sunt legitimate la CS Dinamo București, iar ultima la CSM Călărași, toate fiind componente ale lotului de Senioare a României.

Astfel, Adriana Ailincăi a vâslit în aceeași ambarcațiune cu Iuliana Buhuș, cele două concurând în proba de feminin dublu rame (W2-), pe distanța de 2.000 de metri. Sportivele noastre s-au clasat pe primul locul în proba de calificări de vineri dimineață, obținând dreptul de a merge în finala A, de duminică, 11 octombrie. În finala care a fost programată de la ora11.46, româncele au reușit să treacă tot primele linia de sosire, cu timpul de 07:17.190, cucerind astfel medalia de aur și titlul de campioane europene. Au fost urmate de echipajele din Spania, Grecia, Danemarca, Irlanda și Italia.

Nu în ultimul rând, Beatrice Mădălina Parfenie a făcut echipă cu sportivele Cristina-Georgiana Popescu, Roxana-Iuliana Anghel și Dumitrița Juncănariu, concurând în proba de feminin patru rame (W4-), tot pe distanța de 2.000 metri. În cazul ei, în urma rundei de calificări de vineri, canotoarea din Bârlad și coechipierele ei s-au clasat pe locul trei, calificându-se direct în finala A, programată pentru duminică, de la ora 12.46. Din păcate, de această dată, canotoarele au terminat cursa pe locul cinci, cu timpul 06:46.130, lipsa de experiență a colegelor de ambarcațiune a bârlădencei și mai ales faptul că nu s-au pregătit mult timp împreună și-a spus cuvântul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.