Bârladul marchează Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

0
1195

• Pentru prima oară, în acest an, municipalitatea bârlădeană se implică în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, marcată pe 14 octombrie. Concret, timp de o lună, adică în intervalul 28 septembrie – 25 octombrie, în Bârlad va avea loc o campanie de colectare a deșeurilor electrice, iar pe 26 octombrie va fi organizată o tombolă cu premii.

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice, în acest an urmând să fie marcată pe 14 octombrie. Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor. Mai ales că, în ultimii 5 ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21%. Este esențial ca oamenii să înțeleagă că „deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor”, după cum spun reprezentanții WEEE Forum.

Pentru prima dată, în acest an, Bârladul se implică în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, alături de Asociația Română pentru Reciclare (RoRec) și partenerii locali de colectare, dovedindu-și astfel interesul pentru protecția mediului înconjurător și necesitatea colectării selective a acestor deșeuri.

„Între 28 septembrie – 26 octombrie, va derula o campanie de colectare a deșeurilor electrice după următorul program: • între 28 septembrie – 25 octombrie, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la Tel Verde 0800.444.800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 9.00-17.00, sau la numărul de telefon 0753.268.673, cu tarif normal; • pe 26 octombrie, ora 17.00, la Primăria Bârlad va avea loc o tombolă pentru toți deponenții din campanie. Pentru deșeurile electrice predate, bârlădenii pot cîștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite de organizatori, respectiv patru mixere, patru cafetiere și un cuptor cu microunde digital”, au precizat reprezentanții Serviciului Local de Colectare Vaslui.

La nivel mondial, pentru marcarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice se va acorda o atenție specială educării copiilor și tinerilor cu privire la modalitățile de abordare a acestei probleme în creștere la nivel global, activitățile urmând să se desfășoare online sau în conformitate cu reglementările locale.

La nivel național, 32 de localități din întreaga țară se implică în acțiunile de colectare a deșeurilor electrice pentru a sărbători această zi. Acestea sunt: Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Bistrița, Brăila, Bosangi, Brașov, Călărași, Cluj-Napoca, Constanța, Gheorghieni, Hunedoara, Iași, Mangalia, Moreni, Odorheiu Secuiesc, Oltenița, Oradea, Pitești, Reșița, Răzvad, Salonta, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Zalău și Zărnești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.