Atlet din Bârlad, primul loc la Maratonul „Delta Dunării”

0
2039

Atletul Dinu Bunu, în vârstă de 50 de ani, din Bârlad, a reușit să obțină medalia de aur în cursa de 6 kilometri, în ciuda faptului că a concurat cu sportivi mai tineri cu 10 ani. Performanța a fost atinsă la Maratonul „Delta Dunării”, organizat week-endul trecut, în Sulina.

Pe 3 octombrie, Clubul Sportiv „Semimaraton Porțile Deltei” Tulcea a organizat împreună cu Asociația Județeană de Atletism Tulcea și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea cea de-a IX-a ediție a Maratonului „Delta Dunării”. Este vorba despre o competiție de anduranță unicat în România, ce s-a desfășurat în Delta Dunării, la vărsarea Dunării în Marea Neagră și pe digurile din jurul orașului Sulina. Concursul a avut mai multe probe ce s-au adresat alergătorilor de toate vârstele și derulate pe distanțe diferite (maraton – 42,2 kilometri, semimaraton – 21,1 kilometri și cursa populară de 6 kilometri).

Atletul bârlădean Dinu Bunu, care a împlinit 50 de ani și jumătate, s-a înscris la proba de 6 kilometri, însă nu la categoria de vârstă 50+, așa cum ne-am gândi, ci la cea de 40+, unde a concurat alături de sportivi mai tineri decât el. Deși a avut o concurență puternică, mulți dintre alergători fiind mai tineri chiar și cu 10 de ani decât el, veteranul bârlădean a reușit să se impună și să iasă pe locul I.

„Am ales această probă deoarece, în urmă cu două săptămâni, am participat la concursul «Autism 24 h Marea Neagră», un eveniment caritabil pentru copiii cu autism, ce s-a ținut la Tulcea. Atunci, am alergat 136 de kilometri în 24 de ore alături de echipa «Spartanii», cu care am câștigat locul I pe țară din 47 de echipe. Am rămas cu ceva «urme» după această experiență, din vina mea, recunosc. Mi-am ales greșit încălțările, fapt care m-a influențat în decizia privind alegerea probei la Sulina”, ne-a declarat atletul Dinu Bunu.

Ieri, atletul a participat la Maratonul Internațional București, unde a alergat iarăși în proba de maraton.

Maratonul „Delta Dunării” a avut loc în localitatea Sulina și în împrejurimile acesteia, concurenții putând să admire pe traseu Dunărea, Marea Neagră și Delta Dunării. S-a alergat pe asfalt (în oraș), pe suprafețe acoperite de piatră (pe faleză și pe drumul spre Sfântul Gheorghe) și de nisip (plaja Sulina de la Marea Neagră). Maratonul „Delta Dunării” este un omagiu adus locuitorilor din Delta Dunării, care au rezistat unor condiții de viață dintre cele mai potrivnice, făcând față de-a lungul timpului, izolării, arșiței verii, vânturilor, frigului și iernilor cumplite. Sulina este primul oraș din România care se înscrie pe harta orașelor dunărene europene în care se organizează maratoane, alături de Bratislava, Viena, Budapesta și Belgrad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.