Vouchere pentru practicarea sportului de performanță de către copii, prin Direcția de Sport și Tineret

0
700

• Conform Ordinului M.T.S. nr. 1199/15.09.2020, publicat în Monitorul Oficial nr.849/16.09.2020, sunt stabilite Normele metodologice privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță.

Beneficiarii de voucher sunt copiii născuți în perioada 01.01.2005-31.12.2014, care se legitimează pentru prima dată la un club sportiv deținător de certificat de identitate sportivă, în perioada 08 septembrie 2020 – 30 noiembrie 2020, în vederea practicării sportului de performanță.

Solicitarea acordării voucherului se face pe baza următoarelor documente:

– Cerere pentru acordarea ajutorului financiar sub formă de voucher – anexa nr.1, însoțită de:

– Certificat de naștere (original și copie);

– Act de identitate părinte/reprezentant legal (original și copie);

– Legitimație sportivă(original și copie);

– Declarație privind acordul prelucrării datelor cu caracter personal – anexa nr. 4.

Cererea de solicitare acordare voucher și declarația pe propria răspundere se întocmesc de reprezentantul legal/tutore al copilului și se depun în vederea centralizării la clubul sportiv la care copilul a fost legitimat.

Pe baza cererilor de acordare a voucherului, cluburile sportive vor întocmi un centralizator, care va fi transmis către D.J.S.T.. Centralizatorul va fi întocmit după verificarea datelor și informațiilor cuprinse în cerere și documentele justificative anexate.

Situația centralizatoare va conține în mod obligatoriu numele, prenumele, codul numeric personal ale copilului în vederea emiterii voucherului, seria și numărul legitimației acestuia la ramura de sport înscrisă în Certificatul de Identitate Sportivă, data eliberării legitimației – anexa nr. 2.

Centralizatorul va fi întocmit în două exemplare și va fi depus la D.J.S.T. și va conține sub semnătură, în mod obligatoriu, mențiunea, „sub sancțiunile codului penal pentru fals în declarații, certificăm că datele înscrise în prezentul centralizator corespund cu realitatea”.

Actul normativ cu anexele aferente se poate consulta pe site-ul www.mts.ro.

Pentru relații suplimentare, aveți la dispoziție pe adresa de mail: djst.vaslui@mts.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.