Un titlu continental și un argint la Campionatul European de Canotaj U23 din Germania

0
663

• Prestație extraordinară a canotoarelor din județul Vaslui la Campionatul European de Tineret U23, desfășurat în acest week-end, la Duisburg, Germania. Cele două fete participante au adus un titlu continental în proba de dublu rame (BW2-) și un argint în cea de opt plus unu (BW8+).

Între 5-6 septembrie, Sports Park Duisburg din localitatea Duisburg, Germania, a găzduit prima competiție internațională majoră din sezonul pe apă aflată în calendarul Federației Române de Canotaj după declararea pandemiei de COVID-19. Este vorba despre Campionatul European de Tineret U23, la care au luat parte câteva sute de echipaje din 32 de țări. România a participat cu 15 echipaje însumând câteva zeci de sportivi, pe mai multe probe. Dintre acestea, amintim: feminin dublu rame (BW2-), feminin patru rame (BW4-), feminin opt plus unu (BW8+), masculin dublu rame (BM2-), masculin patru rame (BM4-), masculin opt plus unu (BM8Â), etc. În final, canotorii români au cucerit 10 medalii (cinci de aur, trei de argint și două de bronz), plasând România pe primul loc în clasamentul statelor participante.

Județul Vaslui a fost reprezentat de două sportive, în speță Mădălina-Gabriela Cașu (22 de ani, din Huși) și Adriana Ailincăi (21 de ani, din comuna Văleni). În prezent, cele două sunt legitimate la CSM Călărași, ambele fiind componente ale loturilor de Tineret și Seniori ale României.

Astfel, Adriana Ailincăi a făcut echipă cu Ana-Maria Balețchi, cele două făcând un concurs excelent în cursa de dublu rame feminin (BW2-), atât în calificări cât și în finala A. Așa se face că româncele au reușit să treacă primele linia de sosire, cu timpul de 07:08.80, cucerind astfel medalia de aur și titlul de campioane europene U23. Argintul a fost adjudecat de echipajul Greciei (timp 07:10.41), iar bronzul de cel al Irlandei (07:15.92).

A doua vasluiancă, respectiv Mădălina-Gabriela Cașu a concurat în proba de opt plus unu feminin (BW8+) alături de Lorena Constantin, Ioana-Mădălina Moroșan, Iuliana Timoc, Ioana-Irina Acsinte, Roxana-Iuliana Anghel, Amalia Bucu, Raluca-Georgiana Dinulescu și Victoria-Ștefania Petreanu. Și acestea au făcut un concurs extraordinar, cele nouă sportive reușind să scoată în finală un timp de 06:28.59, care le-a plasat pe locul al doilea, după echipajul Germaniei (timp 06:27.36), dar înaintea celui din Rusia (timp 06:30.96). Așa se face că Mădălina-Gabriela Cașu a adus acasă o medalie de argint și un titlu de vicecampioană continentală la U23.

Trebuie precizat că, așa cum au anunțat oficialii Federației Române de Canotaj, la Campionatul European Under 23 au fost respectate regulile de siguranță și distanțare socială, astfel încât sănătatea sportivilor și a membrilor staff-ului să nu fie în pericol. Concret, competiția s-a desfășurat fără spectatori, singurii oameni aflați în tribune fiind membrii staff-urilor echipelor participante. În plus, toată lumea a purtat măști de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.