Tată și fiică, comercianți și traficanți de droguri, condamnați definitiv

0
1011

• Curtea de Apel Iași a respins apelurile formulate de către Stelică Bosnea și fiica acestuia, Iuliana-Elena, acuzați de trafic de droguri în formă continuată și introducere în țară de droguri de risc, dar și de către procurorii DIICOT, care ar fi dorit o majorare a pedepselor acordate de către judecătorii Tribunalului Vaslui. Cei doi, care dețineau un magazin într-o zonă cu vad dintr-un cartier din Vaslui, au încercat să-și suplimenteze veniturile, încercând să comercializeze canabis, pe care o altă fiică îl trimetea special din Spania în acest scop.

În vara anului 2017, Laura Bosnea, o vasluiancă stabilită de vreo 10 ani în Spania, a revenit acasă având asupra ei 3 pliculețe, circa 200 de grame cu canabis, având drept scop să intre pe piața drogurilor din orașul natal. Drogurile au fost „testate” de un cunoscut consumator din oraș, aflat la rându-i în atenția polițiștilor și, ulterior, inculpat într-un dosar vizând trafic de droguri, „expert” care a declarat drogurile de calitate inferioară și a refuzat să le cumpere. Drept urmare, cele trei pliculețe au fost abandonate într-un sertar, nu însă și ideea! Câteva luni mai târziu, vasluianca a trimis surorii și tatălui ei, Iuliana și Stelică Bosnea, un pachet conținând 1 kilogram de muguri de canabis, de această dată marfa dovedindu-se de bună calitate. „Expertul”, mulțumit, a încercat să cumpere întreaga cantitate de droguri, însă a fost refuzat, până la urmă, achiziționând doar 500 de grame, la prețul de 15 lei/gram, cu scopul de a revinde drogurile mai departe. Iuliana și Stelică Bosnea au început să comercializeze restul canabisului, inițial, chiar la magazinul din apropierea Tribunalului Vaslui, pe care cei doi îl dețineau, ulterior, pentru a nu fi prinși de polițiști, drogurile fiind mutate la o locuință improvizată de la marginea orașului, acolo unde locuia capul familiei. Manevra nu a ținut, și, până la urmă, în februarie 2019, cei doi au fost reținuți de către procurorii DIICOT, arestați preventiv și ulterior trimiși în judecată sub acuzațiile de trafic de droguri în formă continuată și introducere în țară de droguri de risc. Toamna trecută, Tribunalul Vaslui l-a condamnat pe Stelică Bosnea la 4 ani de închisoare, cu executare, iar fiica acestuia, a primit o condamnare de 3 ani de înnchisoare, cu suspendarea executării pedepsei.

Sentința a fost contestată la instanța superioară, Curtea de Apel Iași, atât de către inculpați, cât și de procurorii DDIICOT, cei din urmă solicitând pedepse mai mari, dat fiind că cei doi au făcut totul doar în numele unui profit rapid și consistent, ei nefiind consumatori de droguri. Zilele trecute, după o suspendare de câteva luni a procesului, datorată epidemiei de Covid 19, judecătorii ieșeni au dat verdictul, respingând apelurile formulate în cauză și confirmând ca definitivă sentința dată la Tribunalul Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.