Sediul Inspectoratului Școlar Județean va intra în reabilitare

0
574

• La fel ca cele mai multe dintre unitățile școlare din județ, și sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Lucrurile s-ar putea schimba, conducerea instituției accesând fonduri de la bugetul de stat în vederea reabilitării fostului internat al Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, în care funcționează instituția. Lucrările ar putea demara anul viitor, deocamdată fiind lansată procedura de atribuire a contractului de achiziții vizând elaborarea documentației tehnice.

Inspectoratului Școlar Județean a lansat procedura de atribuire a conractului de achiziție având ca obiect servicii de elaborare studii de specialitate, DALI și documentații obținere avize pentru lucrările de reabilitare a sediului instituției în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu. Valoarea estimată a contractului este în jur de 135 mii lei, fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat, iar data limită de depunere a ofertelor este 14 septembrie, ora 14.00. Proiectanții vor trebui să întocmească documentațiile tehnice și să obțină avizele pentru lucrări de intervenție având ca scop atât obținerea autorizației privind securitatea la incendiu, cât și pentru crearea spațiului corespunzător pentru desfășurarea în bune condiții a activității inspectorilor școlari.

Între altele, reabilitarea sediului ISJ va presupune înlocuirea ușilor cu montarea unor uși rezistente la foc, refacerea tencuielilor și a zugrăvelii cu reparațile inerente unei clădiri cu o vechime de 50 de ani, reabilitarea instalației de iluminat, a paratrăsnetului, lucrări la instalaiile de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu și la cea de stingere cu hidranți interiori și exteriori, dar și lucrări pentru protecția la foc a clădirii învecinate, respectiv a corpului principal al Liceului „Mihail Kogălniceanu”. Durata de derulare a contractului este de 80 de zile de la atribuire și semnare, ceea ce înseamnă că, teoretic, dacă procedurile vor merge bine, anul viitor, sediul ISJ Vaslui ar putea intra în reabilitare efectivă.

Trebuie spus că ISJ funcționează în prezent într-o clădire construită în anul 1970 și în care, până în 1996, a funcționat internatul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. Dealtfel, 1996 este anul în care a avut loc ultima consolidare a clădirii, ocazie cu care spațiul a fost recompartimentat astfel încât să corespundă nevoilor inspectorilor școlari și a altor direcții și servicii din cadrul ISJ. În aceeași perioadă, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” a mai pierdut o clădire, fosta cantină a elevilor din internat, care a fost reabilitată, acolo funcționând în prezent Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui, dar și o parte din terenurile de sport, inclusiv cel de baschet, pe care în prezent este amenajată o parcare internă. Liceul a primit „la schimb” noul corp de clădire în care se află și amfiteatrul cu 200 de locuri și sala de lectură. Trebuie spus că, dacă actualele clădiri în care funcționează sau a funcționat Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” datează din anii 1970, anii sistematizării masive a municipiului și a transformării lui în actualul oraș – capitală a județului, unitatea școlară are nu mai puțin de 130 de ani de existență, fiind înființată în 1890.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.