Rugbiști formați la Bârlad, transferați la CSM Știința Baia Mare

0
997

• Jucătorul Șerban Dădăcuș, format la CSS Bârlad și, timp de câteva luni, și la RC Bârlad, face trecerea de la Divizia Națională de Seniori la Super Ligă. Rugbistul a fost transferat la campioana României, CSM Știința Baia Mare, unde se alătură altor patru rugbiști bârlădeni, ultimul – Ștefan Răzvan Iancu – fiind transferat tot acum, însă de la SCM Gloria Buzău.

Din această săptămână, campioana României la rugby, în speță echipa CSM Știința Baia Mare, beneficiază de serviciile a încă doi jucători pregătiți la Bârlad. Este vorba despre sportivii Șerban Dădăcuș (19 ani) și Ștefan Răzvan Iancu (22 ani). Primul a activat în ultimii patru ani ca taloneur la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, iar timp de câteva luni a jucat și pentru Rugby Club (RC) Bârlad. Potrivit reprezentanților echipei băimărene, care au anunțat „achiziția” pe contul oficial de socializare, acordul privind transferul la „zimbri” a fost încheiat pe o perioadă de cinci ani.

„Născut pe 21 februarie 2001 la Botoșani, talonerul de 1,77 metri și 103 kilograme, a început rugby-ul la Hlipiceni în 2016, sub îndrumarea lui George Gontineac – promotorul turneelor de minirugby din zona județului Botoșani. După un meci test susținut la Bârlad, Șerban este legitimat la CSS Bârlad, club unde evoluează între 2016 și 2019, sub comanda lui Florin Ibănescu. Timp de câteva lui din actuala stagiune, talonerul moldav joacă în Divizia Națională de Seniori, ca jucător legitimat la Rugby Club Bârlad”, se arată pe pagina de Facebook a clubului.

„În CV-ul său se regăsesc și convocări la loturile naționale, fiind prezent cu echipa de Under 18 la Campionatul European din Rusia, de la Kaliningrad. Prima convocare la națională a venit din partea celor doi foști componenți ai actualei sale echipe, George Sava și Răzvan Popovici. Pe plan intern, Șerban Dădăcuș s-a încununat cu două titluri de campion național la Under 16 și 18 ani, în speță unul de vicecampion cu echipa de Under 17 ani. Și pentru că, în viață, de cele mai multe ori, dorințele se și împlinesc, unul dintre modelele de sportivi din viața lui Șerban îl reprezintă chiar verișorul său, Marius Dănilă, unul dintre cei mai longevivi componenți ai CSM Știința Baia Mare, un jucător transferat din Moldova în urmă cu 14 ani”, au mai scris reprezentanții „zimbrilor”.

Al doilea jucător are un fizic impunător (2,05 metri și 128 kilograme), grație căruia evoluează în linia a II-a.

„Născut la Bârlad pe 1 iulie 1998, jucătorul moldav a început rugby-ul la vârsta de 15 ani, grație unui prieten care i-a canalizat atenția spre CSS Bârlad, club pentru care a evoluat sub comanda lui Iulian Eftimie în perioada 2013-2015. În urmă cu cinci ani, a pășit pentru prima oară la un club din Nordul țării, fiind cooptat de Răzvan Popovici și Mircea Taloș în lotul echipei CSS 2 Baia Mare. În cei doi ani petrecuți la Baia Mare (2015-2017), Ștefan a reușit să își adjudece toate trofeele puse în joc la nivelul rugby-ului juvenil, campionatul – cupa atât cu echipa de rugby în zece, cât și cu cea de rugby în 15. Același fin tehnician Eugen Apjok reușește să îl coopteze în lotul revelației rugby-ului românesc, CSM București, club cu care, între 2017-2019, izbutește să obțină două Cupe ale României și o Cupă a Regelui 2018. Din toamna lui 2019 și până în prezent, colosul de 2,05 metri a îmbrăcat tricoul echipei SCM Gloria Buzău. Până la această vârstă, a reușit să obțină o convocare la naționala de seniori, fiind un jucător de bază la naționalele de Under 17, 18, 20 și 23 de ani. Cu naționala de Under 20, a fost prezent la două turnee finale ale Campionatului European, ambele găzduite de Portugalia. Din familia sa, bunicul dinspre mamă, Vasile Caramfil, a reușit să performeze în sport, fiind trei ani campion național la lupte greco romane”, au mai postat reprezentanții echipei maramureșene.

La CSM Știința Baia Mare, cei doi sportivi vor fi colegi de echipă cu alți trei bârlădeni, toți foști „absolvenți” ai Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor pentru Rugby în 7 din Bârlad. Este vorba despre flankerul Cristi Marian Chirică (1,91 m și 112 kg), în vârstă de 23 de ani, fundașul Alexandru Bucur (1,83 m și 95 kg), în vârstă de 26 de ani, și mijlocașul la grămadă Alexandru Țiglă (1,75 m și 82 kg), de 27 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.