Reabilitarea drumurilor din Dodești, finanțată prin CNI

0
1038

• Peste 4 kilometri de drumuri din satele Dodești și Urdești, comuna Gârceni, vor fi reabilitați cu bani de la bugetul de stat. Investiția, care se ridică la aproape 6 milioane de lei cu TVA și care va fi finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI), vizează reabilitarea infrastructurii rutiere afectate de viituri.

Zilele trecute, Compania Națională de Investiții, în calitate de autoritate contractantă, a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitațiile online, anunțul privind un pachet de investiții ce include două loturi și care vizează județele Vaslui și Suceava. Cel referitor la județul nostru are în vedereexecuția proiectului „Reabilitare străzi degradate în satele Dodești și Urdești, comuna Dodești, județul Vaslui”.

Investiția are o valoare de 4.915.449,98 lei fără TVA (5.849.385,48 lei cu TVA). Potrivit anunțului, ofertele firmelor interesate de acest contract sunt așteptate până pe data de 29 octombrie, ora 15.00. Odată deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar, iar ulterior să fie desemnat un câștigător. Criteriul de atribuire al contractului este prețul cel mai scăzut.

Așa cum se arată în caietul de sarcini atașat la anunțul licitației, edilii comunei doresc reabilitarea a opt străzi, totalizând 4.032,8 metri, din două sate componente (Dodești și Urdești). Și asta întrucât, în urma precipitațiilor anuale, șanțurile existente pe amplasamente au fost colmatate parțial sau complet, conducând la situația în care apele pluviale descărcate de pe versanții adiacenți au antrenat sau contaminat straturile granulare ce compun structura rutieră a străzilor, degradându-le și creînd zone impracticabile pentru traficul riveranilor.

Astfel, în Dodești, se vor reabilita strada Făgădău (683,69 metri liniari), strada nr. 10 (377,43 metri liniari), strada nr. 54 (330,17 metri liniari), strada nr. 26 (370,35 metri liniari) și strada nr. 33-34 (518,64 metri liniari), iar în Urdești – strada Unirii (631,15 metri liniari), strada nr. 2 (510,19 metri liniari) și strada nr. 3 (611,18 metri liniari). În toate cazurile, vorbim de drumuri pietruite.

Așa cum se precizează în documentele atașate, durata de execuție a investiției este de nouă luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.