PSD câștigă majoritatea primăriilor, iar Buzatu Consiliul Județean. PNL își adjudecă câteva primării importante

După votul de ieri nu s-au schimbat prea multe în așezarea politică a administrației locale vasluiene, cu câteva excepții notabile. Vasile Pavăl (PSD), la Vaslui, ca și Ioan Ciupilan (PSD), la Huși, își vor păstra scaunele de primari. Același lucru îl face și Dumitru Boroș (PNL) la Bârlad, pentru următorii patru ani acesta beneficiind și de un consiliul local cu majoritate liberală, spre deosebire de ce s-a întâmplat în ultimii patru ani.

La Negrești însă PSD a pierdut postul de primar, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean, Vasile Mariciuc, pierzând în favoarea liberalului Cristi Rusu. Este poate cea mai notabilă schimbare, urmată de surpriza din comuna Muntenii de Jos, „stăpânită” în trecut de PSD, unde primarul Dănuț Crețu a fost „bătut” de liberalul Iulian Lazăr.

În rest, PSD și-a păstrat majoritatea primăriilor, impunându-se și în cel din urmă oraș al județului, Murgeni.

La nivelul județului, cum era de așteptat, liderul pesediștilor vasluieni s-a impus în fața liberalului Marius Arcăleanu. Pentru realizarea unei majorități în Consiliul Județean, de această dată însă Buzatu va avea nevoie de realizarea unei alianțe, urmând să cedeze unul dintre posturile de vicepreședinte în acest scop. Cel mai probabil această alianța se va realiza cu ALDE, care se apropie de 9%, iar în urma redistribuirii va completa până la majoritatea necesară cele 38-39% realizate de PSD-ul lui Dumitru Buzatu.

Față de alegerile precedente, configurația Consiliului Județean este modificată de apariția USR, care a realizat un procent bun pentru electoratul conservator al județului Vaslui – peste 8% și își va trimite doi reprezentanți în Consiliul Județean. PRO România este la limită și nu se știe încă dacă va depăși cele 5%.

PSD și-a păstrat fiefurile: Ștefan cel Mare, Muntenii de Sus, Berezeni, Fălciu, Hoceni, Lipovăț, Solești, Pădureni, Băcești, Solești.  

În vreme ce PNL a câștigat la Muntenii de Jos, Arsura, Codăești, Pogana, Drânceni și Delești.

ALDE se remarcă ca al treilea partid în ordinea importanței, cu patru primării importante: Dragomirești, Puiești, Vinderei și Perieni.

Procentul important realizat la nivel județean nu îi conferă însă USR-ului niciun primar în primele alegeri locale în care această formațiune participă.

5 COMENTARII

  1. No comment! Au ieșit la vot doar pensionarii la Vaslui ! Iar în mediul rural oamenii au votat ce a spus primarul” ca PSD le mărește pensiile! Jalnic! Ne meritam soarta ! Sunteți toți locuitorii acestui județ mizerabil niște lingai! Mi e rușine ca sunt vasluian get buget! Oare cât de orbi si lingai puteți fi? Rusine!

  2. Bătrânii din județ și-și bătut joc încă odată de copiii și de nepoții lor. Vreți să aibă grijă de voi pentru ca sunteti bătrâni? De ce,mă va bateti joc de ei? Ascultați de PSD care a distrus țara asta și nu ascultați de copiii voștri? Cand dati de greu vreti ajutați? Să vă duceți la Buzatu!!!!!

  3. La Valui ca in Belarus. Nu mai este nici o scapare din ghearele ciumei rosii. Daca pana acum cat ciumatii au fost la conducerea tarii nu s-a facut nimic in judetul Vaslui , dupa parlamentare cand probabil tara o sa scape de ciumele rosii vasluienii o sa fie izolati de Romania o sa primeasca fonduri din ce in ce mai mici nu o sa mai ajunga nici pentru furat, nici pentru ajutoare , o sa mai fie doar NIMIC. Multumin tovarase Buzatu pentru dezastrul pe care l-ai adus acestui judet si multumim pentru saracia , frica si incompetenta pe care o implementezi cu succes in acest judet vai de mama lui.

    • Bravo Pinochio! Măcar un om care are curajul sa spună ce simțim restul,cei care am votat cu dreapta. Am scăpat de pericolul de a intra Titi la primăria Bârlad! Felicitări domnul primar Boroș!

  4. Să vă fie rușine!!!!@ Oameni de tot rahatul în județul ăsta! Cum sa pleci de acasă pe niște drumuri ingropate în noroaie ,după ce a ieșit lindicul principesei băut pe la televizor, a făcut de râs județul…și să te duci să votezi Buzatu,mă???? Or sa va plece toți copiii și o sa muriti uscați în case…asta meritati! Felicitări domnul primar Boroș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.