Proaspăt reales, Dumitru Boroș: „Voi fi un primar al tuturor bârlădenilor!”

0
1343

• Liberalul Dumitru Boroș, reconfirmat în funcția de prim gospodar al Bârladului, le transmite celor care l-au votat și celor care nu l-au votat că va fi un primar al tuturor și că va continua investițiile începute, fără să țină ranchiună pe cei care au avut alte opțiuni politice. Întrucât, în mandatul 2020-2024, PNL nu are decât 9 din cei 21 de consilieri locali, acesta a afirmat că este dispus să discute cu celelalte formațiuni care au intrat în CLM Bârlad pentru a se putea baza pe sprijinul lor.

Ieri, la două zile de la scrutinul din 27 septembrie, primarul Dumitru Boroș, proaspăt reales în funcția de edil șef al Bârladului, a susținut o scurtă conferință de presă. După câteva minute, timp în care a vorbit despre chestiuni legate de administrație, acesta a mutat discuția pe subiectul alegerilor locale. Pentru început, edilul șef le-a urat sănătate și succes în plan politic și profesional competitorilor săi, după care a prezentat situația celor 21 de mandate din Consiliul Local Municipal (CLM) Bârlad, respectiv PNL – 9 consilieri, PSD – 6 consilieri, USR-PLUS – 3 consilieri, ALDE – 2 consilieri și candidatul independent – 1 mandat.

„Datoria mea ca primar este să discut cu toți competitorii politici. Pentru că nu avem majoritate și ca să putem mișca lucrurile la Bârlad, vom discuta cu toți cei care au reprezentanți în Consiliul Local, iar intenția mea este de a continua lucrările din oraș, nu de a plăti polițe. Pentru liberali, e un scor bun. Era loc de mai bine și m-aș fi bucurat să avem o majoritate simplă, dar lucrurile stau așa cum le-am prezentat. Respectăm voința alegătorilor. Voi fi un primar al tuturor bârlădenilor, nu voi lucra cu patimă, așa cum nu am lucrat nici în mandatul 2016-2020. Din câte am înțeles, la Bârlad avem cel mai frumos scor pe județ, am câștigat și la Consiliul Local, și la Consiliul Județean și la președinția Consiliului Județean. E un lucru îmbucurător și vreau să le mulțumesc în primul rând bârlădenilor pentru încrederea acordată, dar și colegilor din primărie, pentru că nu aș fi realizat nimic de unul singur. Până la urmă, imaginea primarului se extrage și din munca celor care activează în primărie. Le mulțumesc pentru sprijin și pentru încredere. Nu în ultimul rând, mulțumesc staff-ului de campanie și directorului de campanie, care a făcut-o profesionist. Le mulțumesc încă o dată bârlădenilor, care au înțeles că drumul început în 2016 e drumul cel bun și că noi trebuie să implementăm proiectele pe care le-am semnat, unde avem finanțările asigurate, și că trebuie să ducem la bun sfârșit proiectele pe care deja le-am înaintat către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est”, a declarat Boroș.

„Aș face o precizare. Am ajuns la o maturitate politică, am înțeles ceva. Le spun competitorilor mei că eu nu am făcut nicio plângere penală. M-a surprins atitudinea unor colegi, care au încercat în campanie să facă tot felul de plângeri în stânga și în dreapta. Eu nu am făcut până acum nicio plângere penală. Nu se câștigă votul de la cetățeni vânturând o plângere penală împotriva vreunui contracandidat. Voturile se câștigă prin muncă, prin ceea ce reprezinți tu ca om și ce ai făcut până la acel moment și în plan profesional, dar și în plan personal. Le mulțumesc bârlădenilor și îi asigur că voi lucra în interesul tuturor”, a completat edilul șef.

Trebuie spus că, din cele 19.178 de voturi valabil exprimate, acesta a obținut nu mai puțin de 9.419 voturi, adică 49,11%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.