Portofel cu sute de euro găsit în Piața Centrală Bârlad, returnat posesoarei

0
4182

• O bârlădeancă a demonstrat, zilele trecute, că spiritul civic nu a murit după ce a găsit pe stradă un portofel cu bani (600 lei și 600 euro), acte și un card bancar, și l-a predat la Poliția Locală. Ca răspuns la gestul său, edilul orașului i-a trimis o scrisoare de mulțumire.

Pe 15 septembrie, polițiștii locali din Bârlad care patrulau în Piața „Sfântul Ilie” au avut parte de o surpriză plăcută când, în loc de reclamație, Steriana D., o femeie din oraș, le-a înmânat un portofel în care se aflau acte, un card bancar și bani (lei și euro). Aceasta le-a spus agenților că a găsit portmoneul în perimetrul destinat vânzării produselor lactate.

„Într-o încăpere pusă la dispoziție de conducerea Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor, înainte de întocmirea documentelor de predare/primire a portofelului, s-a procedat la verificarea conținutului, ocazie cu care s-a constatat existența următoarelor sume de bani și bunuri: 600 euro, în bancnote de 100 euro; 600 lei, în bancnote de 100 lei; un card bancar; cartea de identitate a păgubașei G.I.A., de 26 ani, din comuna Ibănești, județul Vaslui. Portofelul, cu banii și bunurile găsite, au fost predate de îndată persoanei care l-a pierdut, ce s-a prezentat polițiștilor locali pentru a sesiza incidentul. A vrut, de asemenea, să mulțumească binefăcătoarei sale”, a precizat Vasile Chelaru, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad.

„Stimată doamnă, sunt onorat să vă adresez mulțumiri și să îimi exprim, cu toată sinceritatea, admirația și respectul. Gestul dumneavoastră – de a preda polițiștilor locali portofelul cu o importantă sumă de bani, restituit de îndată păgubașei, îmi oferă ocazia de a spune din nou că în orașul nostru există oameni minunați, printre care, fără îndoială, vă aflați și dumneavoastră. În acea zi ați reușit să aduceți o mare bucurie persoanei care pierduse banii câștigați probabil cu multă trudă, în timp își va aminti cu drag de dumneavoastră. Pe de altă parte, ne-ați reamintit și nouă, cei care am aflat întâmplarea, că mereu avem la îndemână posibilitatea de a face gesturi și lucruri care să ne înfrumusețeze viața. Vă felicit și doresc, dumneavoastră și celor apropiați, multă sănătate, prosperitate și posibiliattea de a vă îndeplini toate dorințele! Cu sinceră considerație, avocat Dumitru Boroș, primarul municipiului Bârlad”, este mesajul de mulțumire transmis de edilul șef femeii care a dat dovadă de spirit civic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.