Peste 100.000 de puieți vor fi plantați în județul Vaslui

0
647

• Vasluiul se numără printre cele șapte județe în care Ministerul Mediului va planta cei mai mulți pomi în cadrul ediției de toamnă a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară”. Nu mai puțin de 110.000 puieți de stejar, plop, salcie, frasin, arțar și alte specii vor fi plantate de Romsilva în zonele deficitare în păduri din județ.

În urmă cu două zile, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat că, în lunile octombrie și noiembrie, nu mai puțin de 17 milioane de puieți vor fi plantați în cadrul ediției de toamnă a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară”. Prin intermediul unei postări pe pagina oficială de socializare, guvernantul a anunțat că Romsilva va planta cei mai mulți puieți în județele Tulcea (peste 500.000 de pomi), Galați (430.000), Ialomița (370.000), Călărași (200.000), Dolj (180.000), Brăila (150.000) și Vaslui (110.000).

„Am lansat astăzi, în Pădurea Pustnicu, de lângă București, ediția de toamnă a celei mai ample campanii de împădurire din România. «O pădure cât o țară» este mai mult decât o mare adunare de oameni care plantează. Campania are în spate strategii silvice, prin care construim păduri puternice. Am anunțat, în prima etapă a campaniei, plantarea a peste 50 de milioane de puieți. Cu toate că am avut perioadă de urgență în mijlocul campaniei, am reușit să plantăm în primăvară 33 de milioane de puieți. Ne apropiem de partea a doua a campaniei «O pădure cât o țară» și, astfel, în octombrie – noiembrie, vom planta peste 17 milioane de puieți. Dacă, în primăvară, ne-am concentrat pe zonele de munte și deal, în toamnă, campania va ajunge în zonele de câmpie, în mod special în județele deficitare în păduri. Din total, peste 1 milion de puieți sunt de stejar, peste 700.000 de plop, salcie – 150.000, frasin, arțar și alte specii. De asemenea, în cadrul acestei ediții a campaniei, vor fi plantate păduri de la zero pe o suprafață de 1100 hectare și vor fi completări pe o suprafață de peste 2000 de hectare”, a scris, pe 16 septembrie, Coste Alexe.

„Precizăm că, în cadrul ediției de primăvară a campaniei «O pădure cât o țară», au fost plantate de la zero, la nivel național, 2.400 de păduri și completate alte 7.000 de păduri tinere. Cele mai multe păduri plantate de la zero au fost în județele Suceava, Maramureș și Sibiu. În cadrul campaniei vor fi realizate și lucrări de substituire, prin care vom construi păduri mai puternice decât avem astăzi. De exemplu, aici, la Pustnicu, vrem să readucem la viață pădurile dominate de stejar! Acum avem, în această zonă, în jur de 75% tei, deși cândva Codrii Vlăsiei erau dominați de stejar. Urmărim ca, prin lucrări de substituire, să revenim la ce a fost odată, 75% stejar și restul alte specii, printre care și tei”, a mai scris ministrul pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.