Peste 1.000 de copii sărmani din județ au primit ghiozdane

0
420

• Pentru al treilea an, prin intermediul programului „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, derulat de Episcopia Hușilor, nu mai puțin de 1.000 de copii necăjiți din județ au primit, zilele trecute, ghiozdane complet echipate.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, în primele zile din noul an școlar, elevii proveniți din familii nevoiașe au primit câte un ghiozdan nou, complet echipat cu rechizite. Au fost vizați copiii din 30 de localități, din toate cele trei protopopiate ale Eparhiei: Vaslui, Bârlad și Huși.

De asemenea, și copiii beneficiari ai Centrelor de Zi ale Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși” de la Fălciu, Ghermănești și Bârlad au primit ghiozdane și rechizite noi. La începutul acestei săptămâni, alte 200 de ghiozdane complet echipate au ajuns la elevi din Episcopia Basarabiei de Sud.

Acțiunea a fost posibilă prin contribuția sponsorilor: Episcopia Hușilor; Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși; Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Veronica” Coventry, Marea Britanie (preot paroh Cornel Grecu și societatea de transport Eastlines); Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Spiridon” Reggio Emilia, Italia (preot paroh Mihail Ciocârlan), precum și datorită mai multor oameni de bine din Timișoara, Orăștie, București, Alba Iulia, Aiud, Câmpia Turzii, Turda, Ocna Mureș și Cluj-Napoca.

„Este foarte important să ne gândim la copii și la educația lor. Ar fi ideal ca ei să nu simtă că sunt privați, din cauza insuficienței resurselor financiare, de accesul nemijlocit la educație. Este un gest minimal față de acești copii”, a declarat părintele Episcop Ignatie.

Trebuie spus că principalul scop al programului „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, inițiat în 2018 de Episcopia Hușilor prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși”, în parteneriat cu preoți din Episcopia Ortodoxă a Spaniei și Portugaliei, îl constituie facilitarea accesului la educație, precum și asigurarea unui cadru adecvat pregătirii temelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.