Patru clase de la „Codreanu” Bârlad, „Procopiu” Vaslui și „Sfânta Ecaterina” Huși, cursuri exclusiv online

0
3777

De astăzi, timp de două săptămâni, elevii a trei clase de liceu din Huși, Bârlad și Vaslui și a uneia de gimnaziu din Bârlad nu vor mai merge la cursuri, ci vor învăța după scenariul „roșu”, adică exclusiv online. Totodată, alte șapte unități școlare din județ care, în prima săptămână de școală, au aplicat scenariul „galben” vor trece pe cel „verde”, care înseamnă că elevii vor participa la ore „față în față”.

În urma modificării situației epidemiologice în câteva UAT-uri din județ, în cursul zilei de astăzi, 21 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui a adoptat două hotărâri în legătură cu modul de desfășurare a cursurilor școlare din câteva instituții de învățământ pentru următoarele 14 zile. Evident, acestea au fost adoptate după ce Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a trimis la Prefectură două adrese, prin care se aduc la cunoștința CJSU Vaslui propunerile consiliilor de administrație ale respectivelor unități de învățământ din județ în vederea aprobării schimbării scenariului în care va funcționa fiecare unitate în parte. Modificările sunt avizate inclusiv de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Astfel, Hotărârea nr. 22 din 21 septembrie 2020 prevede că se aprobă schimbarea scenariului de funcționare a unui număr de șapte unități școlare, începând cu data de 21 septembrie. Acestea sunt: • Școala Gimnazială nr. 1 Pușcași – structura Grădinița cu Program Normal Pușcași; • Școala Gimnazială nr. 1 Parpanița – Negrești; • Școala Gimnazială nr. 1 Tanacu; • Școala Gimnazială nr. 1 Vutcani; • Școala Gimnazială „D. Negruțiu” Pogonești; • Școala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” Grivița și Școala Gimnazială „ George Tutoveanu” Bârlad. Toate vor trece din scenariul „galben”, ce presupune că în sălile de clasă vor fi prezenți preșcolarii și elevii din ciclul primar, precum și cei din clasa a VIII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în scenariul „verde”, potrivit căruia toți preșcolarii și elevii vor participa fizic la ore, cu respectarea tuturor normelor de protecție. Excepție vor face clasele a II-a B, a II-a D și a VII-a E din cadrul Școlii Gimnaziale „ George Tutoveanu” Bârlad, care vor rămâne în scenariul „galben”.

În patru clase din trei școli, se aplică scenariul „roșu”

„Ca urmare a adresei ISJ Vaslui nr. 2940/21.09.2020, înregistrată la Instituția Prefectului – județul Vaslui cu nr. 15121/21.09.2020, prin care se aduc la cunoștința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din județ în vederea aprobării suspendării cursurilor școlare organizate în modalitatea «față în față» în trei unități de învățământ, avizate de DSP Vaslui și ISJ Vaslui, astăzi, 21 septembrie 2020, CJSU Vaslui întrunit în ședință extraordinară a adoptat Hotărârea nr. 23, prin care se aprobă suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea «față în față» în patru clase din trei unități de învățământ, în contextul confirmării a câte unui caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.09.2020”, precizează reprezentanții Prefecturii Vaslui.

Potrivit anexei Hotărârii nr. 23 din 21 septembrie 2020, în următoarele 14 zile, vor susține exclusiv cursuri online patru clase de la următoarele trei unități școlare: • Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui (clasa a XII-a E – un caz confirmat); • Școala Profesională Specială „Sfânta Ecaterina” Huși (clasa a IX-a C – un caz confirmat) și Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad (clasa a IX-a F și clasa a VIII-a – un caz confirmat).

„În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea celor trei unități de învățământ va dispune realizarea următoarelor activități obligatorii: a) curățenia și aerisirea claselor / sălilor; b) dezinfecția curentă și terminală a spațiilor celor trei unități de învățământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; c) pe perioada celor 14 zile de suspendare, toți contacții direcți din cadrul unităților de învățământ ai cazurilor confirmate vor fi izolați / carantinați la domiciliu”, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.