Patru bârlădeni, printre campionii SuperLigii

0
1549

Mult râvnitul trofeu al campionatului primului eșalon valoric la rugby a fost cucerit pentru a șaptea oară în istoria clubului de CSM Știința Baia Mare, din care fac parte și bârlădenii Alexandru Bucur, Alexandru Țiglă, Șerban Dădăcuș și Ștefan Răzvan Iancu, ultimii doi fiind transferați recent. Vicecampioană a devenit SCM Timișoara, unde sunt legitimați bârlădenii Daniel Vlăduț Zaharia și Gabriel Vasile Rupanu.

Ediția din acest an a finalei SuperLigii, un campionat întrerupt câteva luni pe fondul pandemiei de SARS-CoV-2 și reluat recent, s-a disputat sâmbătă, 12 septembrie. Protagoniști au fost jucătorii de rugby de la CSM Știința Baia Mare și SCM Timișoara. Spre deosebire de 2016, 2017 și 2018, când aceleași două cluburi s-au întâlnit în finală și trofeul a fost cucerit de timișoreni, de această dată, victoria a fost de partea „zimbrilor”, care au învins cu scorul de 23-17. Partida s-a disputat pe Stadionul „Noua” din Brașov, fără spectatori. Este cel de-al șaptelea titlu de campioni cucerit de maramureșeni după cele din 1990, 2009, 2010, 2011, 2014 și 2019 și prima finală câștigată în fața bănățenilor din cele șase disputate până acum.

Printre noii campioni se numără și patru bârlădeni, foști componenți ai Clubului Sportiv Școlar Bârlad, iar unii activând o perioadă și la Rugby Club Bârlad. Este vorba despre fundașul Alexandru Bucur (1,83 m și 95 kg), în vârstă de 26 de ani, mijlocașul la grămadă Alexandru Țiglă (1,75 m și 82 kg), de 27 de ani, Șerban Dădăcuș (1,77 m și 103 kg), de 19 ani, și Ștefan Răzvan Iancu (2,05 m și 128 kg), de 22 ani. Trebuie spus că și printre vicecampionii de la SCM Timișoara se regăsesc doi bârlădeni. Este vorba despre aripa Daniel Vlăduț Zaharia (25 ani), mijlocașul la grămadă Gabriel Vasile Rupanu (23 ani), și centrul Ionuț Balaban (24 ani), ultimul fiind transferat la începutul lunii.

Dar și printre medaliații cu bronz de la CSA Steaua avem trei bârlădeni. Aceștia sunt fundașul Robert Neagu (29 ani), jucătorul de linia a II-a Bogdan-Andrei Doroftei (24 ani) și pilierul Vasile Bălan (28 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.