Noua creșă din Vaslui, deja în faza de licitație!

0
938

• Municipalitatea vasluiană a postat pe SEAP anunțul de licitație publică deschisă privind execuția lucrărilor aferente construirii noii creșe cu 72 de locuri, care va fi ridicată pe terenul fostei unități militare. După finalizarea licitației și parcurgerea celorlalte etape de autorizare, viitorul constructor va avea termen 15 luni pentru a finaliza construcția, a cărei cost se ridică la aproape 5 milioane de lei.

La acest moment, la nivelul municipiului Vaslui funcționează 3 creșe, cu o capacitate maximă de 74 de locuri, cererea fiind însă mult mai mare. Tocmai de aceea, municipalitatea a accesat fonduri europene, disponibile în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014 – 2020, în vederea construirii unei noi creșe, cu o capacitate de 72 de locuri, pe terenul fostei unități militare din oraș. Proiectul este în stadiu de implementare, fiind realizată deja documentația tehnică, care a fost transmisă în luna iulie spre avizare la ISU. Răspunsul a fost pozitiv, pentru că luni, 21 septembrie, municipalitatea vasluiană a postat pe SEAP anunțul de licitație publică deschisă privind „Executarea lucrărilor aferente investiției „Extinderea infrastructurii pentru educație antepreșcolară din Municipiul Vaslui – construcția și dotarea unei creșe noi în Municipiul Vaslui”. Termenul final de depunere a ofertelor este 2 noiembrie, ora 15.00, firmele interesate putând solicita clarificări până cu 20 de zile înainte de data limită. Lucrările de bază din cadrul acestui proiect, care vor cădea în sarcina executantului, cuprind construcția clădirii, realizarea finisajelor interioare șia celor exterioare, realizarea căilor de acces auto și pietonale, realizarea instalațiilor interioare și exterioare inclusiv preluarea apelor metorice prin jgheaburi, amenajarea și împrejmuirea terenului, achiziționarea și montarea de utilaje/echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj.

Obiectivul, a cărui construcție va costa 4.948.200,16 lei fără TVA, dintre care din care 2,6 milioane lei, finanțare nerambursabilă, accesată de către municipalitate prin Axa Prioritară 4 din Cadrul POR 2014-2020, ar urma să fie finalizat în termen de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Practic, cel mai târziu la debutul noului an școlar 2022 – 2023, 72 de copii se vor putea juca și învăța într-o clădire nouă, modernă, cu toate facilitățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.