Mesajul Episcopiei Hușilor către credincioși, după ce Părintele Ignatie a fost internat în spital cu SARS-CoV-2

0
2340

Părintele Ignatie, Episcopul Hușilor, a fost internat în Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad după ce, în cursul zilei de miercuri, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. La câteva ore de la internare, Episcopia a transmis un mesaj credincioșilor, îndemnându-i „să trateze cu maximă responsabilitate, fără a lăsa loc la panică, măsurile de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus și să nu cadă victime ale niciunui tip de manipulare în acest domeniu”.

Printre cele peste 2.200 de persoane din județ confirmate pozitiv cu noul coronavirus se numără, din păcate, și Părintele Ignatie, Episcopul Hușilor. Potrivit reprezentanților Episcopiei, Ierarhul Hușilor a fost declarat pozitiv în urma efectuării unui test pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, rezultatul venind miercuri, 9 septembrie.

„Preasfinția Sa a luat măsura izolării încă de la primele simptome, înainte de primirea rezultatelor testului, iar după confirmare a mers pentru a se interna la Spitalul de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad. Profesionalismul managerului, a personalului medical și condițiile de spitalizare din unitatea medicală de la Bârlad sunt la un standard înalt, iar starea de sănătate a Ierarhului Hușilor este una bună”, au precizat oficialii Episcopiei.

Ce le transmite Episcopul Ignatie credincioșilor?

Potrivit unui comunicat emis în cursul zilei de joi, 10 septembrie, de biroul de presă al Episcopiei Hușilor, ~naltul Prelat a îndemnat stăruitor, încă de la începutul pandemiei, în cuvântul pastoral din 22 martie 2020, să fie respectate cu strictețe recomandările autorităților abilitate cu gestionarea acestei crize pentru că „virusul nu umblă de unul singur, ci este «transportat» de oamenii contaminați”.

„Cred că și în această recomandare, Dumnezeu ne dă un semnal că este benefic să ne smulgem din zgomotul lumii, din alergătura epuizantă a sărmanei ființe omenești, care nu mai are resursele necesare de a se interioriza, pentru că este împrăștiată în cele trecătoare și în cele fără de niciun sens pentru lumina sufletului nostru. În mod paradoxal, distanțarea socială și fizică dintre oameni coincide cu o apropiere mai profundă de Hristos și, implicit, o apropiere sufletească mai intensă între noi (…) }ineți cont doar de ceea ce vă este comunicat oficial de către autoritățile abilitate în gestionarea crizei în care ne aflăm și de ceea ce spun specialiștii în domeniu. Restul este doar materie toxică, care întreține inutil angoasa și dezordinea gândurilor, pentru a ne arunca în deruta manipulărilor grosolane și a șocurilor existențiale”, este mesajul transmis de Părintele Ignatie la începutul pandemiei, dar valabil și în prezent.

„În spiritul tuturor acțiunilor de sprijin acordat unităților medicale și persoanelor din categoriile vulnerabile, precum și a recomandărilor de prevenție, făcute până în prezent de Centrul Eparhial Huși, îndemnăm, în continuare, pe toți credincioșii, să trateze cu maximă responsabilitate, fără a lăsa loc la panică, măsurile de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus și să nu cadă victime ale niciunui tip de manipulare în acest domeniu. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să aibă grijă de cei bolnavi, de cei sănătoși, de bătrâni, de tineri, de copii și de îngerii sănătății noastre, care sunt medicii și asistenții medicali, credința fiind cea care alungă cu adevărat orice formă de frică în fața virusului”, a transmis Episcopia Hușilor credincioșilor după internarea Ierarhului Hușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.