DSP Vaslui se întărește în lupta împotriva Covid 19

1
2729

•  Direcția de Sănătate Publică Vaslui organizează concurs în vederea angajării pe durată determinată, respectiv pe perioada stării de alertă, a nu mai puțin de 21 de asistente medicale cu studii postliceale, penru a gestiona în bune condiții volumul imens de muncă datorat epidemiei de SARS Cov 2. Un concurs asemănător, desfășurat la începutul acestei luni, pentru angajarea a 10 asistente medicale și a unui biolog debutant a avut un succes doar parțial, fiind ocupate doar jumătate din posturile disponibile.

Apropierea debutului școlii și obligativitatea efectuării unui triaj epidemiologic zilnic la intrarea la cursuri în fiecare unitate de învățământ au obligat DSP Vaslui să „dea drumul” personalului medical din cadrul cabinetelor școlare care, pe timpul verii, fusese detașat în vederea suplinirii personalului propriu în gestionarea situației epidemiologice datorate Covid 19. Acest lucru, în contextul în care, la nivelul județului Vaslui, numărul de noi cazuri apărute zilnic se menține la un nivel ridicat, a obligat conducerea instituției să încerce angajarea de noi cadre medicale, pentru a face față situației. Conform datelor transmise de către Instituția Prefectului Județului Vaslui, la data de 8 septembrie, existau 2.107 cazuri confirmate cu noul coronavirus, între care, la acel moment, 299 de persoane internate în spital: 289 pe secții (asimptomatici – 21, forme ușoare – 97, forme medii – 136, forme severe – 35) și 10 în ATI; 63 de persoane decedate; 1.535 de persoane vindecate și 210 persoane pozitive la domiciliu.

La începutul lunii septembrie, pentru cele 5 posturi de asistent medical generalist debutant, 5 posturi de asistent medical generalist, cu condiția minimă a studiilor postliceale, 8 dintre aceștia urmând să activeze în Punctul de Trecere al Frontierei Albița, un inspector de specialitate gradul III, un post de chimist și unul de biolog debutant la Laboratorul de Diagnostic microbiologic la un concurs organizat de către DSP Vaslui, s-au prezentat doar 9 candidați, între care 3, nu au fost admiși la concurs pentru că nu aveau dosarul complet. Restul, 6 candidați, au fost declarați admiși și, deja, după ce au fost primite avizele necesare, și-au început activitatea.

Personalul deja angajar, împreună cu cel propriu al DSP, nu este încă suficient pentru a asigura eficiență în gestionarea situației epidemiologice actuale, în consecință, conducerea instituției a anunțat organizarea unui nou concurs, pentru angajarea a unei asistente medicale grad principal cu specializarea igienă, a 12 asistente medicale generaliste cu experiență minimă 5 ani și a 8 asistente medicale generaliste debutante, toate, absolvente a unei școli liceale de specialitate. Chiar dacă angajarea este pe durată determinată, respectiv pe perioada stării de urgență, dată fiind natura acestei epidemii, care s-ar putea întinde chiar și în următorii ani, posturile sunt totuși atractive, vorbind fie numai și de prezența în CV-ul candidaților a acestui job. Nu mai vorbim de salariul stimulant, cu atât mai mult cu cât salariul de bază este completat de un bonus consistent, pentru activitatea derulată în domeniul epidemiologic în situația actuală.

Concursul, al cărui termen de depunere a dosarelor a expirat ieri, este foarte simplu, constând într-o selecție a dosarelor și un interviu, doar pentru persoanele admise în prima etapă, nefiind nici o probă de verificare a cunotiințelor. Selecția dosarelor va avea loc astăzi, 10 septembrie, urmând ca rezultatele să fie afișate pe pagina de internet a instituției în data de 11 septembrie, ora 13.00, cu specificarea datei de organizare a interviului, în cazul în care sunt admiși mai mulți candidați pe post la selecția dosarelor. În caz contrar, candidații ai căror dosare au trecut această selecție, vor fi declarați admiși. În funcție de rezultatele acestui concurs, DSP ar putea organiza noi probe de selecție, pentru a coopta personalul atât de necesar bunei gerstionări a luptei împotriva Covid 19.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua! Daca puteti sa ma anuntati si pe mine cand mai sunt locuri disponibile! Sunt asistenta medicala la un cabinet…care se inchide din luna octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.