Două licee din județ, proiecte educaționale cu fonduri UE

0
989

• În următorii doi ani școlari, Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui și Liceul Tehnologic „Petru Rareș„ Bârlad vor derula proiectul educațional „Integrare socio-profesională prin consiliere și practică la locul de muncă”, cofinanțat din Fondul Social European. Implicați direct vor fi 181 de elevi de la cele două unități liceale, elevii din grupul țintă urmând să primească o subvenție de 70 lei / lună timp de 16 luni.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui a anuntat, ieri, 7 septembrie, că, în perioada 1 septembrie 2020 – 31 august 2022, va implementa proiectul INTEGRAT – „Integrare socio-profesională prin consiliere și practică la locul de muncă”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Grupul țintă al proiectului constă în 181 de elevi din învățământul secundar (ISCED 3, nivel de calificare 3-4) din domenii de specializare inteligentă, ce vor fi selectați de la două unități de învățământ din județ, respectiv Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui și Liceul Tehnologic „Petru Rareș„ Bârlad.

Proiectul își propune creșterea ratei de participare a elevilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar la programe de învățare la locul de muncă prin implicarea acestora în trei tipuri de activități: consiliere și orientare profesională, stagii de practică clasice și stagii de practică în „firme de exercițiu”. Potrivit oficialilor ISJ Vaslui, activitățile previzionate vor conduce la obținerea unor rezultate și beneficii atât pentru elevii implicați direct în proiect, cât și pentru comunitățile județului. Printre cele mai importante se numără: • 181 de elevi sprijiniți prin servicii de consiliere și orientare profesională; • 140 de elevi certificați; • 4 parteneriate noi încheiate între școli și agenți economici; • 6 concursuri de practică organizate pentru elevii care participă la stagiile de practică și acordarea a 30 premii (premiul I – 700 lei, premiul II – 500 lei, premiul III – 250 lei și două mențiuni a câte 100 lei pentru fiecare concurs); • 30 de elevi sprijiniți pentru participarea la activitățile celor două firme de exercițiu ce vor fi înființate în proiect; • 1 târg de firme de exercițiu și un concurs organizat în cadrul căruia se vor acorda 50 de premii; • 8 comunități din județ informate cu privire la beneficiile instruirii practice; • 8 comunități din județ informate cu privire la importanța consilierii și orientării profesionale.

„Toți elevii din grupul țintă vor primi o subvenție de 70 de lei pe lună timp de 16 luni, cu condiția participării la activitățile proiectului, iar ca formă de motivare și recompensă, cei care vor finaliza activitățile și vor fi certificați vor primi trusa viitorului angajat care va conține instrumente și accesorii utile pentru practicarea profesiei. INTEGRAT contribuie la creșterea indicatorilor de rezultat ai programului prin indicatorii proprii care vor fi atinși: 140 de elevi certificați, dintre care 40 își găsesc un loc de muncă și 20 urmează studii sau cursuri de formare după terminarea activităților în proiect”, a declarat prof. Ana Cristiana Botan, inspector școlar adjunct și manager de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.