Ciclist din Bârlad, aur la Cupa „Explorer MTB Challenge 2020”

0
2258

• Ciclistul din Bârlad care a luat parte, în week-end, la Cupa „Explorer MTB Challenge 2020”, prima competiție de mountain bike organizată după relaxarea măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, a obținut un rezultat excelent. Sportivul a obținut medalie de aur la categoria la care a pedalat.

Cea de-a opta ediție a competiției sportive „Explorer MTB Challenge 2020”, cel mai important concurs de mountain bike din Dobrogea, organizată de AS CS Explorer Outdoor, s-a desfășurat pe 29 august, ca etapă de Cupă Națională XC Maraton. Concursul s-a adresat bicicliștilor care pedalează pe teren accidentat indiferent de vârstă și de nivelul de pregătire, și a avut loc în localitățile Luncavița – Cetățuia – Valea Fagului, județul Tulcea.

Traseul a avut o diferență de nivel de 1.400 de metri, competiția pentru adulți desfășurându-se pe două distanțe: 65 kilometri (tura lungă) și 36 kilometri (tura scurtă). La cursa de sâmbătă au luat startul circa 200 de cicliști cu vârsta cuprinsă între 15-49 ani și peste 50 ani, Alfa Club Ciclism Bârlad înscriind un singur membru, respectiv Adrian Prisecaru, care a participat la categoria de vârstă 30-39 ani, în cursa de 36 kilometri.

Așa cum ne-a obișnuit și în anii trecuți, bârlădeanul a reușit să pedaleze suficient de rapid încât să se claseze primul la categoria de vârstă la care a participat, în ciuda faptului că terenul accidentat i-a cam dat bătăi de cap. Astfel, la categoria de vârstă 30-39 ani, Adrian Prisecaru a trecut primul linia de sosire, scoțând un timp de 1:35.18 și câștigând medalia de aur. Grație acestui rezultat excelent, ciclistul s-a plasat pe locul patru în clasamentul general.

De menționat că acesta a fost primul concurs de ciclism desfășurat în țară de la declararea pandemiei de COVID-19 și, implicit, instaurarea stării de urgență, urmată de starea de alertă. Evident, organizatorii au luat toate măsurile necesare pentru a reduce riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2 printre participanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.