Bârlădenii din zona Gării vor avea o nouă parcare, iar copiii, un nou loc de joacă

0
1858

Recent, au fost demarate lucrările de amenajare a unei noi parcări, respectiv a unui nou loc de joacă pentru copiii din zona Gării din Bârlad. Anunțul a fost făcut de reprezentanții municipalității, care au precizat că parcarea va avea o suprafață de 648 metri pătrați, este amplasată în zona blocului D1, de pe strada Mihai Viteazu, va avea o capacitate de 30 de locuri și va fi amenajată în același timp cu parcul de joacă pentru copii, ce va avea o suprafață de 306 metri pătrați. Totodată, trotuarele din zonă vor fi refăcute cu pavele.

„În limita timpului disponibil, datorită volumului mare de lucrări pe care le avem în desfășurare, dar și a resurselor, continuăm să răspundem la solicitările bârlădenilor. Lucrările la această parcare și la noul loc de joacă ar fi mers cu siguranță mai repede, dacă nu înregistram anumite blocaje pe buget. Momentan, suntem în faza de amenajare a fundației, de bordurare și pavare a trotuarelor și de trasare a perimetrului parcului de joacă. O lucrare pe care oamenii de aici spun că o așteptau de 30 de ani, întrucât în zona lor nu s-a mișcat nimic de când s-au mutat aici. Sperăm ca, până la finele lunii octombrie, dacă nu chiar și mai devreme, investiția să poată fi dată în folosință. Mai vrem să le solicităm riveranilor încă un pic de răbdare și să îi rugăm să nu își parcheze autoturismele în zona în care se efectuează lucrări, pentru a permite accesul utilajelor și al echipelor de muncitori”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea investiției se ridică la suma de 163.255,39 lei cu TVA, iar lucrarea a fost contractată în urma unui anunț lansat pe SICAP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.