Bacalaureat de toamnă 2020 – doar un pic mai bine ca anul trecut!

0
554

• Sâmbătă au fost afișate rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului ediția 2020. Chiar dacă participarea a fost ceva mai mică ca anul trecut, totuși, în ciuda faptului că s-a desfășurat sub semnul Covid-ului, cu măsurile de siguranță medicală aferente, procentul de promovabilitate de 36,21% dintre candidați reușiți la nivelul județului Vaslui a fost cu peste 2 procente, peste media pe țară! Între cei „picați”, se numără și unii candidați care au luat note de trecere la o probă, pentru a absenta la următoarea (următoarele), cazul unui absolvent al Seminarului teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Huși, care luase 6,7 și 8, la primele două probe, pentru a absenta la cea de-a treia, cea de Logică, argumentare și comunicare, exact materia definitorie pentru un viitor preot.

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2020 s-a desfășurat în exact aceleași condiții datorate epidemiei de SARS Cov 2, ca cea de vară, cu triaj epidemiologic, purtarea obligatorie a măștilor de protecție sanitară, distanțare fizică între candidați, măsuri care se alătură celor obișnuite, respectiv supraveghere video în sălile de examen și strictețe în încercarea de a înăbuși din fașă orice formă de fraudare a examenului. Totuși, obișnuiți cu aceste măsuri încă de la examenul din luna iunie, o parte dintre candidați au reușit să treacă peste aceste norme noi și peste emoții și să promoveze, unii la o a doua sau a treia încercare, poate cel mai important examen al maturității, sigur, definitoriu pentru viitoarea carieră a absolventului de liceu.

În acest an, la nivelul județului Vaslui, în sesiunea de toamnă a Bac-ului s-au înscris 785 de candidați, cu150 candidați mai puțini ca la examenul similar de anul trecut. Asta în ciuda faptului că au avut de asimilat mai puțină materie de examen, respectiv materia din semestrul II al clasei a XII-a, perioadă în care școala a fost suspendată din cauza epidemiei de Covid 19, și au avut mai mult timp de pregătire, cu exact aceeași perioadă. Între cei care au decis să-și încerce norocul, circa 200 dintre ei provenind din promoții anterioare, peste o cincime nu s-au mai prezentat la examen, unii deloc, alții după ce susținuseră una sau două probe.

Chiar și în aceste condiții, mai bine de o treime dintre candidați au reușit să obțină notele de trecere pentru a promova acest important examen. Nu au fost rezultate extraordinare, doar o singură notă de 10, reușită de candidatul provenind, culmea, de la forma de învățământ frecvență redusă de la Colegiului Național „Cuza Vodă” din Huși, care a obținut și cea mai mare medie, 8,13, și doar 3 (trei) medii peste 8! Totuși, 222 dintre candidați au fost fericiți că au promovat acest examen. Cu un procent de promovabilitate de 36,21%, județul Vaslui se situează peste media națională, la această sesiune, de 34,1%. În plus, comparativ cu anul trecut, atunci când examenul s-a desfășurat cu mult mai puține restricții, vorbind de cele medicale,rezultatele au fost peste cele de anul trecut, când, în aceeași sesiune, promovabilitatea a fost de 32,86%, cu aproape 3,5 procente mai mică! În plus, fapt îmbucurător, față de sesiunea de toamnă a Bacalaureatului de anul trecut, când au fost 2 candidați eliminați pentru încercare de fraudă, în acest an, nici un candidat nu a încercat sau nu a fost prins încercând să copieze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.