200 de copii din Basarabia, ajutați de Episcopia Hușilor

0
587

• 200 de copii din Republica Moldova au primit ghiozdane complet echipate din partea Episcopiei Hușilor, în cadrul unui program, ajuns la a treia ediție, prin care Episcopia vine în ajutorul copiilor nevoiași a căror părinți nu reușesc să le asigure cele necesare pentru revenirea pe băncile școlilor.

200 de copii din Episcopia Basarabiei de Sud au fost ajutați de Episcopia Hușilor să se așeze în bănci bucuroși la început de an școlar știind că au tot ce le este necesar pentru a învăța. Ei au primit ghiozdane complet echipate, cu ajutorul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, precum și datorită mai multor oameni de bine din Timișoara, în cadrul programului „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, derulat de Episcopia Hușilor și ajuns la a treia ediție.

Prin acest program, Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși”, vine la începutul fiecărui an școlar în întâmpinarea copiilor și tinerilor proveniți din familii ce cu greu pot să le asigure rechizitele și cele necesare pentru revenirea în băncile școlii.

Programul, derulat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și coordonat de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, vizează în anul școlar 2020-2021 nu mai puțin de 1.400 de copii și tineri.

Primele zile de școală sunt cele care descoperă situația reală a celor care au cea mai mare nevoie de sprijin și care nu își pot asigura rechizitele necesare, astfel că ajutorul oferit merge direct către cazurile cele mai urgente, după cum au arătat reprezentanții Epicopiei Hușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.