Virusul SARS-CoV-2 a mai luat două vieți în județ: un bârlădean și un vasluian!

0
2981

Creșterea accelerată a numărului de cazuri de COVID-19 la nivelul județului, până ieri Vasluiul înregistrând aproape 700 de cazuri pozitive, a făcut ca și numărul pacienților în stare gravă să crească rapid, ca de altfel și cel al persoanelor care nu supraviețuiesc infecției cu SARS-CoV-2. Dacă, înainte de relaxarea măsurilor restrictive, treceau și câte 2-3 săptămâni fără să moară nicio persoană din județ, iată că, în ultima perioadă, aproape că nu trece zi fără să mai bifăm un deces.

Astfel, la raportarea zilnică de luni, 3 august, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 19 noi decese la nivel național, două dintre ele fiind atribuite județului nostru.

„În intervalul 02.08.2020 (10.00) – 03.08.2020 (10.00) au fost înregistrate 19 decese (9 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Dolj, Gorj, Ialomița, Mehedinți, Mureș, Prahova, Timiș, Vaslui și Ilfov. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria 30-39 de ani, 2 la categoria 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 2 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate cele 19 decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, se arată în comunicatul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, potrivit reprezentanților Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unitate de suport pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2, cele mai recente persoane răpuse de COVID-19 din județul nostru sunt doi vârstnici. Primul este un bărbat de 77 de ani, din Vaslui, ce a fost internat pe data de 25 iulie. La scurt timp, starea de sănătate i s-a agravat, așa că a fost transferat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde, din nefericire, pe 2 august, a murit. Pacientul suferea și de hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, bronșită cronică și cardiopatie ischemică. Al doilea este un bărbat de 86 de ani, din Bârlad, ce a fost internat tot pe 25 iulie. Și starea sa de sănătate s-a agravat brusc, motiv pentru care, la scurt timp, a fost mutat la Terapie Intensivă. Din nefericire, în ciuda eforturilor medicilor, bărbatul a murit tot pe 2 august. Pe lângă infecția severă cu SARS-CoV-2, pacientul suferea și de bronhopneumopatie obstructivă cronică, cord pulmonar cronic și anticoagulare orală cronică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.