Vasluian internat la Bârlad cu SARS-CoV-2: „Buni prieteni, protejați-vă pe voi și familiile, dar și pe ceilalți, purtând mască și păstrând distanța!”

0
4299

Un vasluian de 23 de ani, internat în spitalul bârlădean după ce a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, a povestit pe contul său de socializare experiența prin care trece de mai bine de zece zile de când se află pe un pat de spital, inclusiv faptul că a stat lângă un pacient care a murit.

Marian (23 ani), din Vaslui, se numără printre cei aproape 300 de pacienți internați în Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Prin intermediul unei postări pe contul său de socializare, tânărul a dorit să atragă atenția scepticilor că virusul SARS-CoV-2 există, chiar dacă ei nu cred în el. Acesta spune că și el era unul dintre sceptici, până când simptomele specifice gripei l-au băgat în spital, unde vede numai bolnavi ce se chinuie să supraviețuiască.

„Am înțeles încă o dată că viața nu îți dă mai mult decât poți duce, iar ce scriu este doar o completare la ce se știe deja… Aleg să postez aceste imagini mult prea intime și personale, dar care de 10 zile sunt ceea ce trăiesc și pe care le văd continuu, care mă ridică pe un piedestal, dar în același timp care mă fac să îmi doresc un somn continuu, doar pentru a nu mă confrunta cu realitatea care este crudă. Voi, majoritatea cunoștințelor mele, nu credeți că există acest virus, cum, de altfel, nici eu nu am crezut până la proba contrarie, când am fost luat din spațiul meu creativ și pus într-un pat de spital, despre care se știe deja ce înseamnă și ce transmite el prin natura lui. Nu am crezut, cum nici voi nu credeți, până când simptomele reale precum febra, durerile insuportabile de cap și musculare, frisoanele și respirația îngreunată m-au doborât pe rând și m-au adus aici sub forma unei banale gripe”, scrie Marian pe contul său de facebook.

„Faptul că sunt în spital poate este un bun și corect lucru, mai ales pentru cei cu care eu interacționez, stopând efectiv posibilitatea de a transmite mai departe, dar și pentru mine din punct de vedere medical urmând un tratament corespunzător medicamentos și injectabil. Pacientul din prima imagine nu a fost externat, însă nici cu noi nu mai este. Sentimentele care te încearcă nu pot fi exprimate nici prin cuvinte, lacrimi sau cu atât mai puțin un text banal. Nu au nicio importanță condițiile prin care am ajuns aici, ci mai degrabă faptul că sunt deja aici. Cert este că am fost luat prin surprindere când mă așteptam mai puțin, iar lumea îmi era mai dragă, crezând că totul revine la normal, așa cum probabil și voi puteți fi luați prin surprindere. Buni prieteni, protejați-vă pe voi și protejați-vă familiile, dar și pe ceilalți purtând mască și păstrând distanța, apoi protejați-mă și pe mine! Aveți grijă de voi, astfel încât să nu fiți puși într-o situație dificilă, așa cum sunt eu!”, și-a încheiat postarea tânărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.