Salubritatea, arma politică a Consiliului Județean împotriva Bârladului?!

0
1469

• Primarul municipiului Bârlad a ajuns la concluzia că salubritatea este astăzi o armă politică a Consiliului Județean Vaslui, condus de PSD, împotriva Bârladului, care are un primar PNL.

După apariția în presă și comentarii nenumărate în legătură cu problema salubrității din municipiul Bârlad, primarul orașului, Dumitru Boroș, a luat poziție declarând că salubritatea a devenit o „armă politică” pe care conducerea pesedistă a Consiliului Județean o folosește împotriva Bârladului, un oraș cu un primar liberal.

„De la bun început, vreau să fac o precizare extrem de importantă, și anume că am ajuns la concluzia că o armă politică pe care conducerea Consiliului Județean Vaslui o are în acest moment împotriva municipiului Bârlad este cea a serviciului de salubrizare. Să mă explic: în primul rând, în ce privește colectarea deșeurilor de la populație, încă de la începutul lunii ianuarie a acestui an, aproape lunar, am trimis către ADIV (Agenția pentru Dezvoltare Intercomunitară Vaslui) adrese și fotografii, pe care le facem acum publice, prin care solicitam luarea unor măsuri urgente, în special în ce privește colectarea deșeurilor în zilele de sâmbătă și duminică. Totodată, acest serviciu fiind acum în directa coordonare a Consiliului Județean Vaslui, am mai solicitat și remedierea celorlalte deficiențe constatate, cum ar fi suplimentarea numărului de puncte de colectare, a numărului de containere, modificarea frecvenței de ridicare și altele”, a spus Dumitru Boroș într-un comunicat.

În continuare, primarul Bârladului arată motivele care l-au adus să creadă că problema gunoiului din oraș este o armă politică: „Este corect ca cetățenii Bârladului să știe că, pe lângă faptul că nu am primit răspuns la nicio adresă, nici directorul executiv al ADIV, domnul Horațiu Buruiană, și nici domnul președinte al ADIV, Dumitru Buzatu, nici măcar nu mai răspund la telefonul primarului municipiului Bârlad. Nici măcar la adresele operatorului și la telefonul acestuia nu s-a dat vreun răspuns de la Vaslui, chiar dacă s-a sunat și în prezența noastră. Problema gunoiului din oraș, pe care nu o mai suportă nici cel mai tolerant bârlădean, este însă o armă politică foarte intens utilizată în aceste zile împotriva unui oraș care are doar vina de nu fi reședință de județ. Să dea Dumnezeu ca să mă înșel în privința acestui lucru, însă ce mai poți spune când nici măcar președintele ADIV și al Consiliului Județean nu răspunde la telefonul primarului unui oraș din care a primit, de-a lungul timpului, mai mult sprijin decât spera până și el!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.