Salariații Primăriei Bârlad, la serviciu câte zece zile, prin rotație

0
2080

• Ca urmare a faptului că, în a doua parte a lunii iulie, un inspector din cadrul Primăriei Bârlad a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, edilul șef a dispus luarea mai multor măsuri. Printre acestea se numără: dezinfectarea permanentă și generală a spațiilor din incinta instituției, purtarea obligatorie a măștii de protecție în interior, păstrarea distanței între persoane, venirea la serviciu câte zece zile lucrătoare, urmate de zece zile de lucru de acasă acolo unde e posibil, etc.

Pe data de 21 iulie a fost confirmat primul caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul Primăriei Bârlad, respectiv un inspector ce are un singur coleg de birou, ce, din fericire, se afla în concediu la acelo moment. Chiar dacă este singurul caz pozitiv din instituția publică, imediat după aflarea veștii, primarul Dumitru Boroș a dispus luarea mai multor măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului. Acestea sunt: • dezinfecția tuturor spațiilor; • măsurarea temperaturii salariaților la sosirea la program și înregistrarea acesteia, sub semnătură, în registrul special; • stabilirea unui program eșalonat de începere a lucrului în vederea evitării aglomerației; • distribuirea de echipament de protecție personalului primăriei; • menținerea accesului cetățenilor pe circuite separate de intrare-ieșire; • acolo unde este posibil, se lucrează acasă.

Pe lângă acest set de măsuri anunțat pe 24 iulie, edilul șef a mai stabilit o serie de măsuri și câteva zile mai târziu, scopul acestora fiind tot evitarea transmiterii virusului COVID-19 la ceilalți salariați și la cetățenii cu care vin în contact aceștia. Astfel, începând cu 27 iulie, atât angajații cât și bârlădenii care au acces în instituție pot intra în incintă numai după ce li se ia temperatura corporală și nu depășește 37,3 grade Celsius. De asemenea, este obligatorie dezinfectarea mâinilor înaintea intrării în spațiile de lucru. Tot obligatorie este și purtarea măștii de protecție în incinta instituției (angajaților li se vor pune la dispoziție gratuit măști). Alte măsuri aprobate la finele lui iulie se referă la: asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare client/persoană și a unei distanțe de minimum 2 m între oricare două persoane apropiate; asigurarea dezinfectării permanente a suprafețelor expuse și evitarea aglomerării de persoane în zona ghișeelor; respectarea regulilor privind desfășurarea activității în birourile cu spații comune (open space).

„Programul de lucru al salariaților din cadrul aparatului de specialitate al primarului, precum și al personalului din cadrul serviciilor publice de specialitate fără personalitate juridică din subordinea Consiliului Local Municipal Bârlad se va face conform anexelor la prezenta dispoziție, care fac parte integrantă din aceasta, desfășurând activitate în cadrul instituției sau activitate la distanță, de la domiciliu, în tranșe de câte zece zile lucrătoare consecutive, începând cu data de 27 iulie 2020; • personalul pentru care nu se pretează lucrul la distanță, de la domiciliu, va opta pentru acordarea concediului de odihnă restant, aferent anilor anteriori, sau în cazul în care aceștia nu mai dispun de zile de concediu de odihnă neefectuate din anii precedenți, aceștia sunt puși la dispoziția angajatorului; • predarea/primirea lucrărilor efectuate sau în curs de efectuate, precum și a sarcinilor de serviciu se va face online sau pe baza unui proces verbal de predare – primire; • personalul care va efectua activitate la distanță, de la domiciliu, va fi permanent la dispoziția angajatorului”, sunt doar câteva din măsurile dispuse săptămâna trecută de primarul Boroș.

Totodată, edilul șef a stabilit ca activitatea de audiențe acordate de conducerea instituției să se suspende pe durata stării de alertă. Problemele pot fi sesizate folosind adresa de e-mail a instituției primar@primariabarlad.ro, numărul de telefon 0235/411.760 și numărul gratuit TelVerde 0800.804.408. De asemenea, spațiile din incinta primăriei (clanțe, uși, holuri și spații sanitare) vor fi dezinfectate zilnic cu soluții sanitare adecvate, iar în fiecare zi de vineri se va face o dezinfecție generală începând cu ora 13.00. Aceleași măsuri au fost stabilite și în privința spațiilor din incinta Compartimentului Stare Civilă din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, cu diferența cu dezinfecția generală se va face în fiecare miercuri de la ora 15.30, dar și în privința spațiilor din incinta Serviciului de Evidență a Persoanelor și Eliberarea Actelor de Identitate din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor. Aici, dezinfecția generală se va face în fiecare zi de miercuri și vineri, începând cu ora 15.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.